AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
24:03:2020 18:41
Klubberne er ramte: PL-spillerne kan blive tvunget til at gå ned i løn

London Evening Standard skriver, at Premier League-klubberne har diskuteret, hvorvidt Premier League-spillerne kan blive nødsaget til at gå ned i løn i en periode.


Premier League undersøger i øjeblikket muligheden for, om man kan udskyde udbetalingen af løn til spillerne i den bedste engelske række, mens fodbolden er gået i stå på grund af coronakrisen.

Ligeledes kan en lønnedgang til spillerne i en periode også blive en mulighed, og Premier League skulle allerede have nævnt muligheden for Professional Footballers Association, PFA, som repræsenterer spillerne i England og Wales.

Suspenderingen af fodbolden betyder, at Premier League-klubberne ligesom mange andre brancher er ramt finansielt, og der hersker stor usikkerhed om samtlige klubbers økonomi, nu hvor det er usikkert, hvorvidt sæsonen kan spilles færdig eller ej.

Klubberne kommer eksempelvis næppe til at tjene en eneste krone i tv-penge, hvis ikke sæsonen spilles færdigt, da det vil være et brud på aftalen med de broadcasters, som har købt rettighederne.

Det er et skrækeksempel, men en række mindre Premier League-klubber skulle gradvist blive mere og mere bekymrede for, om de finansielt kan overleve suspenderingen af engelsk fodbold.

Gik spillerne med til at gå ned i løn i en periode, ville det måske få situationen til at se noget lysere ud rent økonomisk for klubberne.

I Bundesligaen har spillerne fra Mönchengladbach og senest Bayern München indvilliget i at gå ned i løn.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED