AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:05:2019 12:35
Klopps jagt på næste "Salah-køb": Her er syv bud

Football Whispers har set nærmere på syv spillere, som kunne være Liverpools næste "Salah-køb".


2018/19-sæsonen er nu færdigspillet, og der venter nu spillerne i Premier League en sommerferie, inden en ny sæson går i gang.

Det er dog ikke alle hold, der kan gå på ferie. Liverpool og Tottenham har en Champions League-finale, de skal have fokus på, mens Arsenal og Chelsea skal mødes i Europa League-finalen, inden de kan gå på ferie.

Der venter også et spændende transfervindue forude, og hver dag bliver utallige spillere fra udenlandske ligaer sat i forbindelse med et skifte til Premier League.

Jürgen Klopp skal have styrket sit mandskab, så The Reds fortsat kan udfordre Manchester City i titelkampen næste sæson, men hvem skal de hente? I den anledning har Football Whispers set nærmere på nogle spillere, som de kategoriserer som 'Det næste Salah-indkøb'. Det har de gjort, fordi egypteren blev hentet for et relativt lille beløb, hvis man ser på den betydning, som han har haft for Liverpool siden sit skifte. 

Der er dog nogle krav. Det skal være kantspillere, og de skal være 24 eller yngre, og spillere fra rivaliserende klubber er ekskluderet. Derudover er spillere, som forventes at koste mere end £80 millioner, også fravalgt. 

Federico Chiesa

Alder: 21 år
Nationalitet: Italien
Klub: Fiorentina
Kontraktudløb: 30. juni 2023
Markedsværdi (ifølge Transfermarkt): 373 
millioner kroner

Selvom Liverpool ikke har den bedste historie, når det gælder italienske spillere, så har de seneste to køb fra Serie A vist sig at være gode investeringer; Mohamed Salah og Alisson.

Chiesa bliver kædet sammen med flere europæiske storklubber, og det er ikke ubegrundet. Han formår at komme i farlige situationer i modstanderens felt, og med tiden vil han forbedre sin afslutningsevner. Derudover viser hans heatmap (nedenstående billede), at han er en alsidig spiller. 

Hans arbejde uden bold skal også forbedres, men det skyldes, at Fiorentina spiller meget kontrafodbold, så de kan udnytte Chiesas hurtighed. 

Grafik: Football Whispers

Leon Bailey

Alder: 21 år
Nationalitet: Jamaica
Klub: Leverkusen
Kontraktudløb: 30. juni 2023

Markedsværdi (ifølge Transfermarkt): 260 millioner kroner

Sidste sommer var han en af de mest eftertragtede spillere, men interessen er angiveligt dalet efter denne sæson. Han er dog kun 21 år og har stadig masser af potentiale. Han er flere gange blevet rygtet til Liverpool, så han må være på Michael Edwards' liste. 

Han har et scoringssnit på 0,32 mål pr. 90 minut, hvilket må siges at være godkendt, når han har spillet 4.140 minutter de sidste to sæsoner. 27 procent af hans mål er blevet scoret uden for feltet. Modsat Chiesa er Bailey bedre til at skabe chancer for sine medspillere. 

Grafik: Football Whispers

Julian Brandt

Alder: 23 år
Nationalitet: Tyskland
Klub: Leverkusen
Kontraktudløb: 30. juni 2021

Markedsværdi (ifølge Transfermarkt): 335 millioner kroner

Det er nok ikke første gang, at Liverpool-fans hører om tyskeren, som også spiller i Leverkusen. Han er mere den chanceskabende spiller ift. de to ovenstående spillere, men det betyder ikke, at han ikke kan blive en målfarlig spiller for Liverpool.

Hans xG90 på 0,22 er ikke noget at skrive hjem om, men han er også en mere kreativ spiller, som ofte søger den målgivende aflevering. Hvis man skal kigge på hans mål, viser stats også, at han er god til at komme ind i feltet og være afgørende - 93 procent af hans 16 mål de sidste to sæsoner er blevet scoret inde i feltet. 

Ved at spille på et offensivt Liverpool-mandskab vil han uden tvivl komme til at score flere mål, end han gør i Leverkusen, og kan sagtens være en spiller, som bliver involveret i 20 mål på en sæson. Enten som målscorer eller assistmager.

Grafik: Football Whispers

Iñaki Williams

Alder: 24 år
Nationalitet: Spanien
Klub: Athletic Bilbao
Kontraktudløb: 30. juni 2025

Markedsværdi (ifølge Transfermarkt): 223 millioner kroner

De fleste Liverpool-fans kender formentlig også til Iñaki Williams. Han er tidligere blevet kædet sammen med Merseyside-klubben. Selvom det ikke er meget, man har hørt til ham det seneste stykke tid, så er han stats stadig imponerende.

Han matcher ikke helt sine xG90 på 0,34, men han er heller ikke langt fra det. Han scorer næsten hver tredje kamp, og med godt 5.800 spilleminutter de sidste to sæsoner viser han stabilitet og effektivitet. Derudover skal man også huske på, at han spiller for et middelmådigt hold i La Liga. 

Han er en intelligent og alsidig offensiv kantspiller, og så vil han ikke være voldsom dyr, selvom hans kontrakt først udløber i 2025.

Grafik: Football Whispers

Nicolas Pépé

Alder: 23 år
Nationalitet: Elfenbenskysten
Klub: Lille
Kontraktudløb: 30. juni 2022

Markedsværdi (ifølge Transfermarkt): 300 millioner kroner

Liverpool er en af de klubber, som bliver sat i forbindelse med Lille-angriberen. Der er blevet nævnt en pris på 600 millioner kroner, men Lille er formentlig klar til at sælge for mindre. Han er en utrolig spændende spiller, som uden tvivl vil forbedre truppen.

Ser man på hans stats, skal man huske på, at han også er straffesparkstager for Lille, og det gør kun hans stats bedre. Otte ud af sine tyve scoringer i denne sæson har været på straffespark, men hans xGC90 i åbent spil ligger på 0,43. Det viser, at han er en stor trussel for modstanderne. 

Han er nogenlunde den samme type spiller som Salah, men kan muligvis godt blive anvendt som 9'er - ellers kan Salah rykkes op som 9'er, som han tidligere har gjort under Klopp. 

Grafik: Football Whispers

Diogo Jota

Alder: 22 år
Nationalitet: Portugal
Klub: Wolverhampton
Kontraktudløb: 30. juni 2022

Markedsværdi (ifølge Transfermarkt): 135 millioner kroner

Ovenstående spillere har spillet i den samme liga to år i træk, og det gælder ikke Diogo Jota, som har spillet en enkelt sæson i Premier League. Første år i Wolverhampton var i Championship. Derfor er nedenstående stats også kun taget fra denne Premier League-sæson.

Det er svært ikke at være imponeret af ham, når man tænker på, at han havde en sløv sæsonstart. Han scorer lidt flere mål, end han burde, når man ser på hans xG90. Som spillertype minder han meget om Mané, da han er en eksplosiv spiller og godt kan lide at trække ind i banen.

Der er dog en udfordring. Wolverhampton kommer ikke til at slippe ham billigt. De behøver ikke at sælge - og formentlig ikke en af deres profiler. Jota kan muligvis ende med at blive for dyr for Liverpool.

Grafik: Football Whispers

David Neres

Alder: 22 år
Nationalitet: Brasilien
Klub: Ajax
Kontraktudløb: 30. juni 2022

Markedsværdi (ifølge Transfermarkt): 340 millioner kroner

David Neres er en af de mange Ajax-spillere, som i den grad vil blive jagtet af europæiske storklubber i det kommende transfervindue, men han er den perfekte spiller for Liverpool. Han scorer mål, skaber mål, er alsidig og stabil.

Han scorer næsten hver anden kamp og har også næsten en assist hver anden kamp. Det store spørgsmål er, om han kan fortsætte sine præstationer i Premier League. Der er flere eksempler på spillere fra Æresdivisionen, som også har præsteret i Premier League, men der er også eksempler, hvor springet har været for stort. Det skal dog nævnes, at han har vist, at han også kan præstere på den store scene - nemlig Champions League. 

Af og til må man også bare tage chancen. Det gjorde Manchester City bl.a. med købet af Gabriel Jesus. 

Ajax er ikke nødsaget til at sælge, og de vil formentlig ikke sælge hele holdet i det kommende transfervindue. Frenkie De Jong er skiftet til Barcelona, og det forventes, at Matthijs De Ligt også forlader klubben. En spiller som Hakim Ziyech vil formentlig også søge et skifte, hvis han får muligheden, og det vil måske betyde, at Ajax ikke vil sælge David Neres, men Liverpool bør gøre et forsøg.

Grafik: Football Whispers

Læs hele scoutingrapporten fra Football Whispers her.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED