KARAKTERBOG: Southampton forsvarede sig til et point mod idefattige Chelsea

Af Asbjørn Sigsgaard
20.02.2021 Kl. 14:24
Takumi Minamino bragte Southampton i front på en flot skudfinte, men Mason Mount sikrede Chelsea 1-1 på straffespark

Southampton-Chelsea

1-0: Minamino (33')

1-1: Mount (54', straffespark)

Her er karakterskalaen

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)
3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)
5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)
7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)
9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Southampton:

McCarthy: 7

Bertrand: 6

Salisu: 7 – Viste flere gode takter og er ved at vænne sig til livet i Premier League.

Bednarek: 7

Vestergaard: 8 – Southampton-defensiven er bare anderledes robust med den høje dansker i midten. Endnu en fin og koncentreret præstation, der var tæt på at blive kronet med et smukt hovedstød, der tog overliggeren.

Romeu: 6

Ward-Prowse: 6

Djenepo: 8 – Blev hakket ned af Chelsea-spillerne to gange med få minutters mellemrum, hvilket meget godt illustrede, at den uforudsigelige kant havde en af sine bedre dage på kontoret, hvor især det defensive arbejde var i top.

Minamino: 6 – Startede med at sende bolden umotiveret ud over sidelinjen og spillede decideret håbløst…lige indtil han bragte The Saints i front med en iskold skudfinte. Og det var nogenlunde det fra Liverpool-lejesvenden.

Redmond: 6

Ings: 5 – En skidt kamp af angriberen, der ikke gjorde meget væsen af sig foran det rigtige mål, men begik straffe foran det forkerte.

Rüdiger: 6

Alonso: 7 – Var blandt Chelseas farligste spillere i en lidt tam første halvleg og var også godt involveret i anden. Ser stadig ud til at have vundet backslaget mod Ben Chilwell.

James: 7

Kovacic: 6

Kanté: 6 – Lignede i perioder den gamle Kanté med utrætteligt pres og drive, men lavede også ukarakteristiske fejl.

Mount: 8 – Tilkæmpede sig og eksekverede selv det straffespark, der fik Chelsea tilbage i kampen. Ellers en lidt anonym præstation indtil da. Mere levende derefter og var Chelseas farligeste kreatør i anden halvleg.

Werner: 6 – Scoringen i sidste runde har ikke fuldstændig genoprettet selvtilliden. Skarpe driblinger, godt initiativ og uskarp i det sidste moment.

Abraham: 5

Indskiftere:

Hudson-Odoi: 4 – Blev skiftet ind i pausen og taget ud igen efter 76 minutter. Det lignede ikke en skade og dermed en nådesløs udskiftning af Tuchel.