AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:05:2019 19:12
Karakterbog: Sådan har Chelsea-spillerne klaret sig i denne sæson

Premier League-sæsonen er slut, og det er tid til at gøre status. Vi tager nu et kig på Chelseas sæson og giver spillerne og manageren karakterer.


Karakterbogen

1-2: De ekseptionelt dårlige præstationer (sæsonen hvor ingenting lykkedes)

3-4: Præstationer under middel (flere dårlige præstationer end gode)

5-6: Middelmådige præstationer (en blanding af gode og dårlige præstationer)

7-8: Præstationer over middel (flere gode præstationer end dårlige)

9-10: Præstationer i verdensklasse (forrygende præstationer og afgørende for sæsonens udfald)

Målmænd:

Kepa Arrizabalaga: 7 – Den spanske målmand blev hentet ind som nyt førstevalg, og han har leveret stabile præstationer gennem sæsonen. Han har været god med fødderne og hevet gode redninger frem. Der er dog fortsat plads til forbedringer.

Willy Caballero: 4 – Argentinerens niveau er ikke helt det samme som tidligere, og han har blot spillet ni kampe gennem sæsonen, hvor han ikke just har imponeret Maurizio Sarri.

Forsvarsspillere:

Cesar Azpilicueta: 5 – Den stabilitet, der har kendetegnet den spanske back har ikke været så tydelig gennem sæsonen. Han har leveret nogle dårlige kampe, hvor han har været fanget ude af position. Samtidig har han ikke altid gået forrest, selvom han har båret anførerbindet. Man forventer mere af ham.

Davide Zappacosta: 4 – Han har stået i skyggen af Cesar Azpilicueta, og han har primært fået spilletid i Europa League. Det bliver dog aldrig rigtig godt med den tidligere Torino-spiller, som dog leverede fornuftigt i sæsonens sidste kampe.

Antonio Rüdiger: 6 – Han var en af Chelsea bedste spillere sidste sæson, men han har ikke helt kunne holde niveau i denne sæson, hvor Chelsea-defensiven til tider har vaklet. Rüdiger har ikke været så dominerede i duellerne som tidligere, og han har været fejlplaceret lidt for mange gange.

David Luiz: 7 – Brasilianeren er blevet taget til nåde i Chelsea, og han har været ganske god gennem rigtig lang tid. Det har passet ham godt at have bolden meget ved fødderne, og han er samtidig gået forrest på banen. Enkelte fejl, men det ændrer ikke på helhedsindtrykket.

Andreas Christensen: 6 – Han har været reduceret til reserve i Chelsea, men han har alligevel spillet en hel del kampe, idet klubben har klaret sig godt i Europa League og de to pokalturneringer. Helt samme niveau som i sidste sæson har han dog ikke haft, og desværre lader hans udvikling til at være stagneret en smule.

Gary Cahill: 5 – Blot otte kampe er det blevet til, og det gør det anelse svært at bedømme englænderen, der forlader Chelsea efter sæsonen. Han har aldrig været Maurizio Sarris mand, men han har gjort det hæderligt i de kampe, han har fået.

Marcos Alonso: 4 – Efter to forrygende sæsoner under Maurizio Sarri har forventningerne været enorme til spanieren, men han har ikke haft godt af at have et mere defensivt udgangspunkt i denne sæson. Gentagne gange har han været det svage led i forsvaret, og offensivt har han ikke været så dominerende som tidligere.

Emerson: 5 – Til tider har han været foretrukket frem for Marcos Alonso, og italieneren har gjort det en anelse bedre overordnet set. Defensivt har han været klart bedre, men offensivt mangler han stadig at bidrage med mål og assists. Kun to gange har han været involveret i scoringer set over 26 kampe.

Ethan Ampadu: UB – Har blot spillet fem kampe – og samlet set under 300 minutter – og kan ikke bedømmes.

Midtbanespillere:

Jorginho: 6 – Maurizio Sarris strategy på midtbanen har virkelig skilt vandende blandt klubbens fans. Han har dog ikke desto mindre været fundamental for, at Chelseas spil i dele af sæsonen har været strålende. Han har gjort det bedre defensivt, end han har fået ry for, men en del af hans direkte afleveringer op gennem banen har ikke ramt en medspiller.

N’Golo Kanté: 8 – Trods sin nye position på midtbanen har han gjort det godt. Han er blevet bedre, som sæsonen er skredet frem, og han har også ført tilført mål til sit spil. Dog må det være tvivlsomt, om han kan opnå samme vidunderlige niveau i sin mere frie rolle til højre på den centrale midtbane.

Mateo Kovacic: 3 – Lejesvenden fra Real Madrid har spillet et hav af kampe på midtbanen, men det er svært at se hvorfor. Han har næppe spillet mere end håndfuld kampe over middel, og han har ikke bidraget med meget andet end afleveringer til siden. Kun to assists i 50 kampe fortæller historien.

Ross Barkley: 5 – Han har haft sine perioder i løbet af sæsonen, hvor han har været vigtig for Chelsea, men på andre tidspunkter har han slet ikke været i spil til en plads på holdet. Fem mål og seks assists i 47 kampe er lige i underkanten for en spiller med et så offensivt udgangspunkt.

Ruben Loftus-Cheek: 7 – Det har taget noget tid, inden englænderen fik spillet sig ind i Maurizio Sarris planer, men i de seneste par måneder har han været mere eller mindre fast mand, og han har i den grad leveret varen. 10 mål og fem assists har han leveret i knap 2000 minutter på banen, hvilket må siges at være ganske flot.

Danny Drinkwater: UB – Har blot spillet 30 minutter i Community Shield og kan ikke bedømmes.

Eden Hazard: 9 – Meget af Chelseas spil står og falder med belgieren, der dog har præsteret glimrende i denne sæson. Han nåede at spille 51 kampe, hvor han har bidraget med 19 mål og 16 assists. Kantspilleren har holdt et tårnhøjt niveau i store dele af sæsonen, men han har også haft udfald, og det har kostet dyrt for the Blues.

Callum Hudson-Odoi: 7 – Teenageren fik sit store gennembrud i løbet af foråret, og på den tid formåede han i sidste ende at blive fast mand for the Blues. Han har drevet gæk med flere modspillere, men han mangler fortsat at bidrage med flere mål og assists. I sidste ende blev det til fem mål og syv assists i 24 kampe af englænderen, der endte sæsonen før tid grundet en alvorlig skade.

Willian: 5 – Det er blevet til masser af kampe for den rutinerede brasilianer i løbet af sæsonen, men han har aldrig fundet sit topniveau, der gør ham til en ligaens bedste kantspillere. Derimod har han været ganske middelmådig, selvom otte mål og 14 assists er acceptabel for en spiller som ham, der altid arbejder hårdt.

Pedro: 6 – Har delt spilletiden meget med Willian, men han har været mere farlig foran mål, og han har til tider gjort det så godt, at han har været meget vigtig for Chelsea. Med sine bevægelser har han været Chelseas svar på José Callejon, men desværre for the Blues har han haft for mange udfald undervejs også. 12 mål og fem assists i 51 kampe er det blevet til.

Angribere:

Gonzalo Higuaín: 4 – Det har aldrig været rigtig godt efter skiftet til Chelsea. Han har scoret syv mål og lavet to assists i 23 kampe for the Blues. Generelt har han virket langsom og kluntet, og selvom han i glimt har vist, hvilken stjerneangriber han engang har været, har han ikke været nogen særlig gevinst.

Olivier Giroud: 5 – Mål har været en mangelvare fra franskmanden i Premier League, men derimod har han været ganske skarp i Europa League, hvor han har præsteret at lave 10 mål. Han skal dog især også måles på sine evner i opspillet, og han har været involveret i en del mål og chancer i kraft af sine evner med ryggen til målet.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED