KARAKTERBOG: Leeds ødelagde Southampton på skarp anden halvleg

Af Asbjørn Sigsgaard
23.02.2021 Kl. 19:54
Leeds var mere kyniske end Southampton og vandt fortjent tirsdagens Premier League-opgør med 3-0. Alle tre mål faldt efter pausen

Leeds United-Southampton: 1-0 (0-0)

1-0: Bamford (47')

2-0: Dallas (78')

3-0: Raphina (82')

Her er karakterskalaen

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)
3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)
5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)
7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)
9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Leeds United:

Meslier: 7 – Har kostet Leeds dyrt på det sidste, men stod hvor han skulle i dag og leverede et par store redninger.

Ayling: 7

Dallas: 8 – Endnu en god præstation af den utrættelige back, der endda kom på tavlen, da han med en fræk bananafslutning udplacerede McCarthy og afgjorde kampen 12 minutter før tid.

Llorente: 5

Cooper: 6

Struijk: 7

Klich: 7

Harrison: 6

Raphinha: 8 – Gode driblinger og fart, men skulle have scoret, da han ikke fik afsluttet på en friløber. Dog generelt endnu en god præstation, som blev kronet med et flot frisparksmål.

Roberts: 8 – Fremragende aflevering til Bamfords mål og tog generelt den sjældne startchance med begge hænder.

Bamford: 7 – Angriberen illustrerede Leeds' problemer fra start godt ved at være særligt uskarp hver gang han fik bolden i en lovende position. Så åbnede han dog scoringen i anden halvleg, hvor han lige som holdkammeraterne så langt bedre ud. Skulle dog have scoret en gang mere.

Indskiftere:

Costa: 8 – Leeds blev bedre, da Helder Costa kom ind, og han toppede indhoppet med et fint oplæg til Dallas' 2-0 mål.

Hernandez: 6

Southampton:

McCarthy: 5 – Holdt en overgang Saints inde i kampen med fine redninger, men burde nok have stoppet i hvert fald to af de tre Leeds-scoringer.

Bednarek: 4

Bertrand: 6

Salisu: 6

Vestergaard: 7 – Danskeren fik en stor chance på en dødbold efter fem minutter og kom igen tæt på i anden halvleg. Fik bolden sendt gennem benene ved Leeds-scoringen, der dog ikke var hans fejl.

Romeu: 6 – En fremragende tackling reddede Southampton fra at komme bagud lige inden pausen, men så mindre overbevisende ud i anden halvleg, da Leeds tændte for turboen. Måtte udgå med en skade.

Ward-Prowse: 6

Tella: 5 – Livlig aktion, men ødelagde dog lidt af sin goodwill ved at forsøge at filme sig til et straffespark, som VAR heldigvis stoppede. Og så faldt han ud af billedet og blev taget tidligt ud.