Karakterbog: To håbløse forsvar - og en flyvende Liverpool-offensiv

Af Morten Bruun Jørgensen
14.01.2018 Kl. 18:19
Det bedste hold vandt på Anfield. Det kan der ikke herskes tvivl om, selvom det blev spændende til allersidst. Vi har uddelt karakter til spillerne fra Liverpool og Manchester City.

Karakterskalaen

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)

3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)

5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)

7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)

9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Liverpool

Loris Karius: 4 – Blev overraskende sjældent udfordret, men han kom til at se rigtig skidt ud ved Manchester Citys første mål. Kunne ikke gøre noget ved Manchester Citys to andre mål – men Simon Mignolet er nok ikke blevet bekymret.

Joe Gomez: 4 – Havde godt styr på Leroy Sané i de første 40 minutter, men derefter lavede han en stor fejl, som kostede et mål. Faldt sammen med resten af Liverpool-forsvaret i de sidste 10 minutter.

Joel Matip: 4 – Ligner en leder i Liverpools forsvar, når Virgil van Dijk ikke er med, men kunne ikke forhindre Manchester City i at gøre kampen spændende.

Dejan Lovren: 3 – Uha. Det så ikke godt ud, da Manchester City kom tilbage i kampen med to mål i slutfasen, og Lovren især kom til at se uheldig ud. Må ryge ud af holdet, når van Dijk er klar.

Andrew Robertson: 6 – Alberto Moreno er ikke savnet lige nu, for Robertson spiller rigtig godt. Havde fuldstændig styr på Raheem Sterling kampen igennem, og så fik han hele Anfield til at juble, da han leverede et hidsigt pres ved stillingen 4-1.

Emre Can: 8 – Rigtig stor kamp af den tyske midtbanespiller, der udnyttede sin fysik til at sætte sig igennem over for Manchester Citys lidt mindre midtbanespillere. Var også fornuftig på bolden i langt de fleste tilfælde.

Georginio Wijnaldum: 8 – En af Liverpools bedste spillere. Erobrede mange bolde på midten, hvorefter han førte bolden frem. Det slap han ikke altid lige godt fra, men lukkede helt ned for Kevin De Bruyne.

Alex Oxlade-Chamberlain: 9 – Absolut en fantastisk kamp af englænderen, som fik Liverpool-fansene til at glemme Philippe Coutinho for en kort stund. Hans klart bedste kamp i Liverpool-trøjen.

Mohamed Salah: 8 – Han har været involveret i 23 ligamål for Liverpool i denne Premier League-sæson, og scorede igen i dag. Var ikke helt så toneangivende, som han tidligere har været i sæsonen.

Robert Firmino: 9 – Liverpool er endelig ved at få en verdensklasseangriber igen. Brasilianeren storspillede på ny, og scorede et fantastisk mål. Samtidig var han med i alle de situationer, hvor Liverpool blev farlige.

Sadio Mané: 8 – Senegaleseren spillede ikke nogen stor første halvleg, men i anden halvleg var han fuldstændig flyvende sammen med de øvrige spillere i hjemmeholdets offensiv.

Indskiftere

James Milner: UB

Adam Lallana: UB

Ragnar Klavan: UB

Manchester City

Ederson: 2 – Dumpekarakter til den brasilianske målmand, som ikke så godt ud ved Liverpools første mål, og han var desuden skyld i 4-1-målet med en håbløs clearing. Dertil var han ganske usikker i luften ved flere lejligheder. Et par fine redninger redder ham fra 1-tallet.

Kyle Walker: 4 – Igennem sæsonen har han været strålende for Manchester City, og han lavede heller ikke graverende fejl mod Liverpool, men var trods alt en del af et forsvar, som faldt sammen.

John Stones: 2 – Ikke godt nok. Så kort kan det siges om englænderens indsats mod Liverpool. Lavede for tredje kamp i træk store fejl, som kostede mål.

Nicolas Otamendi: 4 – Otamendi var bedre end sin makker i det centrale forsvar, men argentineren kom også for sent i flere dueller. Det centrale forsvar er stadig ikke en styrke for Manchester City.

Fabian Delph: 5 – Slap udmærket fra den direkte duel med Mohamed Salah, inden han blev udskiftet med en skade efter en halv times spil.

Fernandinho: 3 – Midtbanespilleren faldt sammen med resten af Manchester City-holdet i anden halvleg, og han gav Sadio Mané bolden for fødderne ved 3-1-scoringen.

Kevin De Bruyne: 4 – Det må være en af belgierens dårligste præstationer i sæsonen. Fik slet ikke sat spillet for udeholdet, og der blev gået hårdt til ham fysisk. Manglede dog også løb i offensiven fra sine medspillere.

Ilkay Gündogan: 5 – Manchester Citys bedste spiller på en dag, hvor spillet ikke flød for Premier Leagues tophold. Gav noget dynamik på midtbanen, og fik i overtiden kronet en fornuftig kamp med et mål, der gav kortvarig spænding.

Raheem Sterling: 2 – Den engelske kantspiller, som ellers har været i storform i denne sæson, lykkedes ikke med noget som helst over for Andrew Robertson. Blev også pillet ud efter 70 minutter. Det var ikke et minut for tidligt.

Sergio Agüero: 3 – Blev fuldstændig overmatchet af Joel Matip og Dejan Lovren, som gik på kroppen af argentineren, der heller ikke var skarp i sine driblinger.

Leroy Sané: 4 – Han scorede et forrygende mål i første halvleg, men ellers blev han lukket godt ned af Joe Gomez. Tyskeren faldt for meget ud af kampen, men står alligevel frem som den bedste af de tre forreste hos udeholdet.

Indskiftere

Danilo: 4 – Blev kastet ind efter en halv time, da Fabian Delph blev skadet. Holdt egentlig fint styr på Mohamed Salah i de direkte dueller, men traf nogle dårlige beslutninger på bolden.

Bernardo Silva: 5 – Portugiseren fik de sidste 20 minutter på banen, og han var ikke involveret i så meget andet end det mål, han scorede. Den slags trækker dog pænt op.