KARAKTERBOG: Everton gjorde Arsenals krise endnu dybere med hjemmesejr

Af Asbjørn Sigsgaard
19.12.2020 Kl. 19:25
Et selvmål af Rob Holding og et hovedstød fra Yerry Mina var nok til at sikre Everton en 2-1 sejr mod Arsenal

Everton-Arsenal 2-1 (2-1)

1-0: Holding (22', selvmål)
1-1: Pépé (35', straffe)
2-1: Mina (45')

Her er karakterskalaen:

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)

3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)

5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)

7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)

9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Everton:

Pickford: 6 – Lavede en 'Pickford-special', da han flagrede rundt på et hjørnespark, men blev reddet af sin stolpe. Derudover stabil nok og chanceløs ved Arsenals straffescoring.

Holgate: 7

Godfrey: 8 – En flot præstation af den unge venstreback, der både var yderst aktiv i offensiven og defensiven. Lovende for Evertons Lucas Digne-løse situation.

Mina: 8 – Han er høj og farlig på hovedet. Den kombination gjorde, at Everton kom på 2-1 lige inden pausen, da han hoppede meget højt og bragede bolden i nettet.

Keane: 7

Doucouré: 7

Davies: 5 – Begik et dumt straffespark på Maitland-Niles, der gav Arsenal en vej tilbage i kampen og gjorde generelt ikke meget for at udnytte den sjældne startplads til at vise sit værd.

Sigurdsson: 6

Iwobi: (81') 7

Richarlison: (91') 7

Calvert-Lewin: (92') 8 – Angriberens aggressivitet skabte åbningsmålet, og han så, nærmest som altid, generelt skarp ud i Evertons angreb. Han vil dog nok gerne snart på tavlen igen efter tre kampes måltørke.

Indskiftere:

Coleman: (81') UB

Kenny: (91') UB

Tosun: (92')

Arsenal:

Leno: 6

Luiz: 6 – Uheldig med at ramme stolpen efter et hjørnespark, hvor Pickford ellers gav ham en gylden mulighed for at udligne.

Holding: 5

Tierney: 6 – Der er ikke meget, der går godt i Arsenal, men de ville nok klare sig bedre, hvis de havde flere spillere, der udviste kampånd som Tierney.

Maitland-Niles: 7 – Tiltvang sig straffesparket, der gav Arsenal håb. Var ligesom sine holdkammerater (lidt) bedre efter pausen og gjorde det fornuftigt i defensiven.