Karakterbog: Eminente Eriksen og Alli strålede - Chelsea-profiler dumpede

Af Morten Bruun Jørgensen
04.01.2017 Kl. 22:07
Tottenham brød Chelseas sejrsstime, da de slog the Blues med 2-0 på White Hart Lane på to scoringer af Dele Alli. Vi har givet de to holds spillere karakterer.

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)

3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)

5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)

7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)

9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Tottenham

Hugo Lloris: 7 – Det var ikke meget, han havde at lave i dag, men han viste sikkerhed i de få indgreb, hvor der var brug for ham – især en flot redning fra Costa.

Kyle Walker: 7 – Ikke så offensiv, som man plejer at se ham, men han lukkede fuldstændig ned for Eden Hazard, der nærmest ikke kom forbi Walker en eneste gang.

Toby Alderweireld: 8 – Udstrålede stor ro og vandt sine luftdueller mod Costa. Kom for sent en enkelt gang i en tackling på Chelsea-angriberen, men ellers en flot præstation af belgieren.

Eric Dier: 7 – En utrolig solid indsats af midtstopperen, hvor han og resten af Tottenham-defensiven havde styr på Costa, Hazard og Pedro.

Jan Vertonghen: 7 – Det fungerede generelt rigtig godt for Tottenhams forsvarstrio, og Vertonghen var med til at lukke ned for Chelseas offensiv.

Danny Rose: 7 – Den engelske venstre back var igen ekstrem dynamisk offensivt, mens han i defensiv også havde styr på det. Stærk kamp af Rose.

Victor Wanyama: 8 – Sammen med Dembele dominerede han midtbanen, hvor han flere gange var med til at bremse Chelseas omstilinger. Derudover var han også god til at sætte gang i det offensive spil på de rigtige tidspunkter.

Mousa Dembélé: 8 – Chelsea-spillerne havde store problemer med at komme ind på kroppen af Dembele, der flot styrede spillet. Lavede stort set ingen fejl i de 75. minutter han var på banen.

Christian Eriksen: 9 – Danskeren har præsteret på et højt niveau i denne sæson, og det gjorde han også i aftenens kamp. Assisterede Alli med to flotte indlæg og tog stort set altid de rigtige beslutninger. Flot, flot kamp af Eriksen.

Dele Alli: 9 – En fantastisk kamp af den engelske komet. Med to hovedstødsmål blev han afgørende for kampen og sikrede Tottenham sejren. Udover sine mål voldte han store problemer for Chelsea-defensiven med sine afleveringer og løb mellem Chelseas kæder.

Harry Kane: 6 – Det var ikke hans bedste kamp for Tottenham, hvor han i store dele af kampen virkede usynlig, men det var også begrænset, hvad han havde at arbejde med. Var god til at holde på bolden, som gav ro på spillet.

Indskiftere

Harry Winks: UB

Moussa Sissoko: UB

Heung-Min Son: UB

Chelsea

Thibaut Courtois: 4 – Han var chanceløs ved Dele Allis første scoring, men ved det andet mål ser han ikke alt for godt ud. Han kommer til at fylde for lidt – og man tænker, at en målmand som David De Gea havde reddet det hovedstød.

Cesar Azpilicueta: 3 – Dele Allis to mål faldt i rummet mellem Moses og Azpilicueta, og specielt det andet mål bør spanieren tage noget af skylden for.

David Luiz: 6 – Chelseas bedste spiller i kampen. Han lukkede fuldstændig af for Harry Kane, der ikke var farlig på noget tidspunkt. Han brugte sin fysik glimrende i mange dueller, og så var han utrolig sikker på bolden.

Gary Cahill: 5 – Cahill blev sjældent udfordret direkte, og han slap fornuftigt fra det meste på White Hart Lane.

Victor Moses: 2 – Rædselskamp af nigerianeren, der var totalt overmatchet over for Danny Rose. Offensivt prøvede han i de sidste 45 minutter, men det lykkedes ikke.

N’Golo Kanté: 5 – Han kom til kort fysisk et par gange over for Wanyama, og så lavede han også et par fejlafleveringer på kritiske tidspunkter. Men stadig fantastisk arbejdsraseri.

Nemanja Matic: 4 – Ikke serberens bedste kamp i Chelsea-trøjen. Han havde svært ved at sætte sig igennem og dominere centralt sammen med Kanté.

Marcos Alonso: 4 – Den spanske back var stort set ikke over midten i første halvleg. Startede anden halvleg fint, og blev så taget ud efter 65 minutter.

Pedro: 3 – Han lykkedes stort set ikke med noget offensivt, og defensivt måtte han hjælpe Victor Moses ganske ofte.

Eden Hazard: 5 – Chelseas bedste offensive spiller i denne kamp. Han satte flere gange sin direkte modstander af, men det var ofte for langt fra mål, og Tottenham havde konstant opbakning på belgieren.

Diego Costa: 4 – Han var super tændt, men han var for ofte alene i angrebet. Han forsøgte sig med dybe løb og som opspilsstation for at komme mere med i spillet, men han kom ikke i farlige positioner foran målet.

Indskiftere

Willian: 4 – Blev skiftet ind i anden halvleg, men han formåede ikke at gøre en forskel.