AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:10:2019 12:33
Kane i krise? Har kun scoret ni mål fra åbent spil i 2019

BLOG: Harry Kane har været Spurs' vigtigste spiller i mange år, men lad os være ærlige; det er nu ved at være et godt stykke tid siden, at England-kaptajnen virkelig har været i form.


Det kører ikke for Tottenham, og det kører ikke for Harry Kane. Det har været historien i denne sæson, men ser man på hele sidstnævntes kalenderår, så har der i længere tid været grund til bekymring.

Først og fremmest har Harry Kane indtil videre blot nettet 14 gange for Spurs i alle turneringer i 2019 - dette er i sig selv 16 færre end en spiller som Sadio Mané, der for det første spiller på kanten og for det andet ikke tager sig af straffesparkene.

Netop straffesparkene er endnu et af punkterne på dagsordenen, når vi taler om Kanes form.

Fem af hans 14 mål fra i år har nemlig været fra ellevemeter-pletten, hvilket vil sige, at 35 procent af hans mål har været på straffespark, men det vil også sige, at han kun har scoret middelmådige ni mål fra åbent spil i hele 2019.

Ser man på landsholdet er der samme tendens. Kane har i år trods alt nettet syv gange i syv kampe for England, hvilket bestemt ikke er dårligt, men hele fire af målene har været på straffespark. Her er det altså 57 procent. 

I alt har Harry Kane lavet 21 mål i 2019, hvor ni af dem har været fra pletten, hvilket er hele 42 procent af en i forvejen målfattig sæson.

Men hvad er det, der er galt? Er Kane blevet mere ufarlig, er Spurs blevet for dårlige til at sætte ham op, eller har superstjernen brug for en frisk start i en større klub?

Det er mange spørgsmål, der ikke findes mange svar på, men måske er der noget i de seneste rygter samt udtalelser fra legender, der alle ønsker Kane væk fra Tottenham Hotspur Stadium.

Måske er det tid til, at Kane kommer videre og finder sin gamle målnæse frem, som blandt andet stod for 46 mål i 2017. Måske er det bare en dårlig periode, som hurtigt vil vise sig at være fortid.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED