AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
16:05:2020 20:03
Hvis Ferguson var blevet: Sådan havde Manchester Uniteds vilde XI set ud i dag

Vi har leget lidt med tanken om, hvordan Manchester Uniteds startopstillinge kunne have set ud i dag, hvis Ferguson var fortsat og havde fået fingrene i sine transfermål i 2013.


Sir Alex Ferguson havde ikke planlagt at lade sig pensionere i 2013, men tabet af et nært familiemedlem gjorde, at Manchester United-legenden følte sig nødsaget til at trække sig for sin ægtefælles skyld.

Beslutningen blev altså truffet relativt pludseligt, og da Ferguson tog den, var han allerede godt i gang med processen med at identificere de spillere, som skulle forstærke holdet og bringe endnu et mesterskab tilbage til Old Trafford.

Vi har aldrig hørt det fra hestens egen mund, men kilder tæt på Manchester United-træneren har efterfølgende fortalt, hvem Fergie og klubben havde kig på, før han måtte trække sig og overlod trænersædet til David Moyes.

Rene Meulensteen, der i mange år var assistenttræner under Fergie, har blandt andet sat navn på tre af klubbens transfermål i 2013.

- Vi mødtes med vores scouts og snakkede spillere, som vi muligvis ville hente. Det hele foregik stadig. Vi havde kigget på en række tyske spillere som Hummels. Vi kiggede også på Gündogan og Reus, har Meulensteen tidligere udtalt til Manchester Evening News.

For kort tid siden smed Patrice Evra så noget af en nostalgi-bombe, da han udtalte, at Sir Alex Ferguson havde fortalt ham, hvordan han var "99 procent sikker" på at signe to verdensstjerner -  den ene med en fortid på Old Trafford.

"Mit mål er, at vi med 99 procent sikkerhed får Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Jeg skal bare bruge de to spillere, så vinder vi Champions League igen. Der er 99 procent chance, fortalte Evra, at Sir Alex havde udtalt, i forrige uge til Manchester Uniteds egen podcast.

Nu er det hele hypotetisk og vi kan kun lege med tanken, men Manchester United havde en anden trækkraft dengang, end de har i dag, så det er ikke utænkeligt, at Sir Alex Ferguson havde tiltrukket adskillige af disse spillere.

Til gengæld er det nok ikke helt urealistisk at tro, at Paul Pogba ikke var vendt tilbage til Manchester United, hvis Sir Alex Ferguson var forblevet træner. Ikke så længe Mino Raiola repræsenterede franskmanden.

Ferguson fortæller i sin bog "Leading" fra 2015, hvordan han slet ikke kunne udstå superagenten.

- Han og jeg var som olie og vand. Vi tabte ræset om at forlænge med Pogba, så snart Raiola kom ind i billedet, for han havde held med at indynde sig hos Paul og familien, og så signede spilleren for Juventus.

Derfor udelader vi franskmanden fra vores bud på, hvordan Sir Alex Fergusons Manchester United-mandskab kunne have set ud i dag:


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED