AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:11:2019 10:09
Hit' n' Miss: Her er årtiets fem bedste og værste Liverpool-signings

Vi nærmer os starten på et nyt årti, og i den anledning har vi taget et kig på fem af de bedste og fem af de værste tranfers, som Liverpool har lavet de sidste 10 år.


Liverpools fem bedste:

5. Roberto Firmino

Købt for £29 millioner fra Hoffeheim:

210 kampe, 69 mål.

Fodboldeksperterne er enige, og Liverpool-spillerne erkender det selv; Roberto Firmino er altafgørende for holdets succes, og han kan det hele.

Han scorer mål, laver assists, binder spillet sammen, skaber plads for holdkammeraterne og er forreste mand i defensiven.

4. Virgil Van Dijjk

Købt for £75 millioner af Southampton.

90 kampe, otte mål.

Han er måske ikke den dyreste forsvarer længere, men han er formentligt den bedste.

Folk grinte, da de så prisen, Liverpool betalte i sin tid, men de fleste vil sikkert gerne medgive, at han har været alle pengene værd - og at Liverpool måske endda lavede et scoop.

3. Luis Suarez

Købt for £22,8 millioner fra Ajax.

Solgt for £75 millioner til Barcelona.

133 kampe for Liverpool, 82 mål.

Luis Suarez førte næsten et markant svagere Liverpool-hold til mesterskabet under Brendan Rodgers, og for The Reds fik han etableret sig som én af verdens bedste angribere.

Han bombede mål ind for Liverpool, som endte med at kunne indgå en fremragende handel med FC Barcelona til stor profit.

2. Mohamed Salah

Købt for £34 millioner af AS Roma.

121 kampe, 80 mål.

Det var et lille gamble at hente Mohamed Salah, som ganske vist scorede masser mål for Roma, men egypteren havde allerede floppet i Premier League én gang for Chelsea.

Nogle havde måske set transferen gå galt, men ingen havde formentligt forestille sig, hvor stor en effekt egypteren fik fra dag ét og i sin debutsæson.

44 mål scorede han i sine første 52 kampe for klubben, og han er i dag en verdensstjerne, selvom holdet ikke længere er nær så afhængig af ham.

1. Sadio Mané

Købt for £34 millioner af Southampton

140 kampe, 70 mål.

Senegaleseren bliver bedre og bedre for hver sæson for Liverpool, og hvor han før stod i skyggen af Mohamed Salah, så kan man nu argumentere for, at Mané er den vigtigste af de to.

Ligesom Salah var signingen af Mané et godt indkøb, da spilleren i dag må være fire eller fem gange så meget værd på transfermarkedet.

Liverpools fem værste

5. Loris Karius

Købt for £4,7 millioner af Mainz

49 kampe.

Liverpool skulle have investeret i en klassemålmand i stedet for at gamble på tyskeren, som ganske vist var billig, men bestemt heller ikke noget velkendt navn.

Alligevel havde han held med at etablere sig som førstevalg mellem stængerne trods adskillige fejl, og han endte som bekendt med at smelte helt ned i Champions League-finalen og smadrede sin karriere for klubben.

4. Sebastian Coates

Købt for £7 millioner fra Nacional

Solgt for £2 millioner til Sunderland

24 kampe, to mål.

Han var højtagtet, da han ankom, men den uruguayanske forsvarer slog aldrig til, når han fik chancen, og en knæskade satte ham endnu længere bagud.

I dag spiller han for Sporting Lissabon, hvor han heller ikke for alvor har slået til.

3. Christian Benteke

Købt for £32,5 millioner af Aston Villa

Solgt for £27 millioner til Crystal Palace

42 kampe, 10 mål.

Han lavede et fedt saksesparkmål i et nederlag til Manchester United, men ellers var der ikke meget, der fungerede for den belgiske angriber.

Da Klopp kom til klubben stod det hurtigt klart, at Benteke ikke havde nogen karriere på Anfield, men i det mindste havde Liverpool held med at videresælge angriberen for topdollar.

2. Alberto Aquilani

Købt for £20 millioner af AS Roma.

Solgt på en fri transfer til Fiorentina

26 kampe, to mål.

Han blev hentet som manden, der skulle afløse Xabi Alonso, men kunne slet ikke passe i de store støvler, som han skulle udfylde.

Efter blot én sæson blev han udlejet til Juventus, inden han året efter fik lov til at skifte til Fiorentina på en fri transfer.

1. Andy Carroll

Købt for £35 millioner af Newcastle

Solgt for £15 millioner til West Ham,

58 kampe, 11 mål.

Først mistede man Fernando Torres, og så gjorde man Andy Carroll til den dengang dyreste engelske fodboldspiller i historien.

Torres var ganske vist ved at være færdig på topplan, men Carroll skulle heller aldrig have haft chancen for en topklub.

Den høje angriber havde svært ved at omstille sig til Liverpools spilsystem og led hårdt af de skader, som har forfulgt ham i karrieren efterfølgende.

1.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED