AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
01:06:2020 18:58
Historietime med tidl. træner: Sådan gik Salah fra forsvarsspiller til PL-topscorer

Vidste du, at Mohamed Salah engang var forsvarsspiller? Det fortæller hans tidligere ungdomstræner om i sin nye bog.


Mohamed Salah har på blot tre sæsoner spillet sig langt ned i Premier Leagues historiebøger, hvor mål i bunkevis har været overskrifterne - det kunne på den anden side have endt helt anderledes, hvis han som teenager var blevet i forsvaret, hvor han normalt gjorde sig.

Den ungdomsansvarlige i den egyptiske klub El Said El Shishiny har i sin egen bog delt, hvordan han personligt formede Mohamed Salah til den spiller, han er i dag. Her fortæller han om, hvordan El Said El Shishiny selv hentede den dengang 17-årige Salah til El Mokawloon og fik ham skubbet længere frem på banen.

- Mange vil påstå, at det var dem, som gjorde Salah til den berømthed, han er i dag, men det var faktisk i bund og grund mig, der har ansvaret for det, citerer avisen Independent El Shishiny for at have skrevet i sin bog.

- Jeg er træneren, som anbefalede El Mokawloon at hente ham. Mohamed var dengang venstre back, men jeg følte, at han ville kunne bidrage med mere, hvis vi rykkede ham længere frem på banen. Dengang var han ikke fast mand, fordi vi havde en række spillere på hans position, så jeg besluttede, at vi skulle prøve ham af på højre kanten.

Trods et åbenlyst talent virkede omskolingen til at starte med ikke som noget særlig genialt - men det var det.

- Han var altid hurtig og løb i gode positioner, selvom han ikke altid sparkede bolden i kassen. Jeg kan huske en kamp, hvor vi vandt 4-0 - Salah havde tre hundrede procent chancer og brændte alle tre. Efter kampen gik jeg hen til Salah, som græd i omklædningsrummet, hvor jeg spurgte ham om, hvorfor han var ked af det. "Fordi jeg ikke scorede" svarede han ulykkeligt. 

- Alle andre var glade for, at vi havde vundet, men for Salah var det ikke nok. Jeg fortalte ham, at han skulle være helt rolig, og at han nok skulle blive topscorer i næste sæson. Det blev han - med 30 mål.

To år efter hentede schweiziske FC Basel Salah, hvorefter han blev opdaget og købt af Chelsea. Siden fulgte ophold i Fiorentina og AS Roma, før Liverpool til sidst smed 36 millioner pund i nakken på egypteren, der nu er blandt verdens bedste spillere.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED