Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
22:05:2022 12:58
Hemmeligt: Regering vil ikke udlevere beskeder om Newcastle-overtagelse

Den britiske tør ikke udlevere samtaler, som der har været mellem Boris Johnson og Mohammed bin Salman.


Det skabte stor utilfredshed hos flere parter, da Premier League og den britiske regering accepterede ejerovertagelsen af Newcastle tilbage i oktober, hvor den saudiske investeringsfond, Public Investment Fund, blev de nye ejere af The Magpies. 

Den saudiske kronprins, Mohammed bin Salman, er formand for fonden, der ejer 80 procent af Newcastle, og Daily Mail skriver, at han i 2020 kontaktede den britiske premiereminister, Boris Johnson, hvor han gjorde det klart, at relationerne mellem parterne kunne blive beskadiget, hvis overtagelsen ikke blev en realitet. 

Dialogen blev taget over SMS-beskeder og emails, og dem vil Daily Mail meget gerne se for at få klarhed over, hvad der er blevet sagt i samtalen.

Men selvom regeringen gør meget i at være åbne over for befolkningen, så vil de holde det for sig selv. 

I en meddelelse til Daily Mail fortæller den britiske regering, at man meget gerne vil være åbne og give klarhed, men i denne sag mener man, at det potentielt kan skade regeringen på længere sigt ved at afsløre samtaler med en anden regering. De frygter, at andre regeringer vil gøre det mod dem senere hen, og dermed kan skade dem. 

Ved overtagelsen garanterede fonden til Premier League, at Saudi Arabien som stat ikke vil få indflydelse på klubben, men det er der blevet sat spørgsmålstegn ved. Det skyldes, at udebanetrøjen bliver i de saudiske farver - se trøjen her.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE