Hæsblæsende Super Cup endte i Liverpool-jubel

Af Simon Jensen
14.08.2019 Kl. 21:47
Der var fart på aftenens Super Cup-finale mellem Champions League- og Europa League-vinderne fra henholdsvis Liverpool og Chelsea. Førstnævnte endte med at trække det længste strå efter straffesparkskonkurrence.

Chelsea og Liverpool gjorde hinanden et målrigt bekendtskab i Super Cup-finalen her til aften i Istanbul, da de to Premier League-klubber måtte igennem både 120 minutters fodbold og en straffesparkskonkurrence for at finde en vinder af 2019/20-sæsonens første internationale trofæ.

Efter en forsigtig start – ulig resten af kampens tempo og intensitet – kickstartede Pedro begivenhederne med et spark på overliggeren, og herefter bød Virgil van Dijk og Olivier Giroud sig også til i chancestrømmen. Dog kunne heller ikke de passere henholdsvis Kepa og Adrian i de to mål.

Imidlertid fik Olivier Giroud skudt hul på bylden i det 36. spilleminut efter et flot gennemspil og forarbejde af N'Golo Kanté og Christian Pulisic – og sidstnævnte fik efterfølgende endda underkendt et mål for offside efter en flot solotur gennem Liverpool-defensiven.

Lige efter pausen udlignede Sadio Mané efter en fiks assist fra netop indskiftede Roberto Firmino. Virgil van Dijk og Mohamed Salah kunne nogle minutter senere have sendt Liverpool i front efter en dobbeltchance, men Kepa i Chelsea-målet afviste på mirakuløs vis i begge omgange.

I slutfasen havde begge mandskaber et par halve chancer i begge ender af banen, men uden klinisk effektivitet lykkedes det ikke for nogen af mandskaberne at bringe sig afgørende i front. Og så måtte opgøret ud i forlænget spilletid.

I netop den forlængede spilletid sendte Sadio Mané Liverpool på vinderkurs, da han med en tør afslutning lige inden for feltet sendte bolden op i modsatte målhjørne – uden chance for Kepa i Chelsea-målet.

I den anden ende af banen opstod der efterfølgende dramatik, da Tammy Abraham på strafbar vis blev nedlagt af Adrian lige uden for det lille målfelt. Dette straffespark blev køligt eksekveret af Jorginho, der samtidig sendte den sidste scoring i den forlængede spilletid i kassen. Og så måtte kampen ud i en kampafgørende straffesparkskonkurrence.

Her viste Liverpool størst kølighed, da det gjaldt – og samtidig blev Adrian dagens helt for Merseyside-klubben, da han leverede en benparade på Tammy Abrahams afsluttende spark. 5-4 endte straffesparkskonkurrence i Liverpools favør – og Champions League-mestrene hentede dermed den første titel i sæsonen 2019/20.