Hænder ofte: Liverpool vandt over Wolves - og VAR stjal igen overskriften

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
29.12.2019 Kl. 18:26
Liverpool vandt endnu en kamp i ræset mod titlen i en sejr over Wolverhampton, hvor VAR igen gjorde sig bemærket.

Liverpool gjorde det, som titelrivalerne fra Manchester City ikke formåede at gøre forleden –  nemlig at vinde over Wolverhampton.

The Reds slog nemlig Ulvene med 1-0 på Anfield og og holder dermed sit forspring på 13 points til Leicester på andenpladsen.

Det er intet under, at suveræne Liverpool vinder, men det er heller intet under, at VAR-systemet for fjerde gang på to dage spillede en afgørende rolle.

Første episode fandt sted, da Sadio Mané brød stilstanden og åbnede scoringen efter 42 minutters spil.

Virgil Van Dijk sendte en suveræn bold i dybden, som Adam Lallana med sublim boldbehandling dirigerede videre med skulderen til en fremadstormende Mané, der kunne bringe The Reds på sejrskurs.

Det var herefter, at VAR for første gang gjorde sig bemærket.  Det lignede aldrig, at Lallana havde taget armen eller hånden i brug til at assistere Mané, men alligevel skulle bemandingen i VAR-rummet bruge adskillige minutter på at finde frem til samme konklusion.

Målet fik altså lov at stå. Liverpool kom på 1-0, men det så ud til at blive en kort affære, da Pedro Neto få minutter senere så ud til at have udlignet for Wolverhampton med sit første Premier League-mål.

Wolves havde presset på med adskillige indlæg,  men et giftigt indlæg fra Jonny Otto fik lov at passere hele vejen gennem Liverpool-feltet og endte foran Neto, der umiddelbart scorede sikkert.

Men VAR gennemtjekkede selvfølgelig, og Otto, der slog indlægget, blev lige akkurat dømt offside på de helt små marginaler.  Derfor stod der altså stadig 1-0 til Liverpool, da der blev fløjtet til pause.

I anden halvleg kom begge hold tæt på målet flere gange, men i sidste ende endte VAR-systemet med at blive afgørende.

Underkendelsen af Wolves' mål var sikkert korrekt, men der er noget ødelæggende over, hvordan brugen af videosystemet gang på gang på gang på få dage får en hovedrolle.