AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
18:11:2019 10:12
Håbet lever for City: Her er de fem største titelkollaps i PL-historien

Man skal aldrig sige aldrig, selvom titlen lige nu ligger i Liverpools hænder.


Liverpool gjorde sig selv en kæmpemæssig tjeneste i titelkampen ved at nedlægge de forsvarende engelske mestre på Anfield forrige weekend.

Men erfaringen, heriblandt sidste sæson, har vist, at et Premier League-førerhold sagtens kan sætte ni points eller mere over styr.

Her er fem eksempler på hold, som har gjort det, alle Liverpool-fans krydser fingre for ikke sker for dem denne sæson.

Newcastle - 1995/96 - forspring på 12 points

The Magpies var hele 12 points foran med 15 kampe tilbage af sæsonen, men så indtraf den største pointsmæssige nedsmeltning i Premier League-historien.

Mellem den 21. februar og 8. april tabte Newcastle fem ud af sine otte Premier League-kampe. Og mens Newcastle var travlt optaget af at spænde ben for sig selv, klemte Manchester United ballerne sammen og vandt 13 ud af sine 15 kampe

Dermed vandt The Red Devils endnu et mesterskab den sæson.

Manchester United 2011/12 - forspring på 8 points

Større forspring er blevet smidt væk, men det var ganske atypisk Manchester United under Sir Alex Ferguson.

Titlen lå lige til højrebenet med kun otte kampe tilbage af sæsonen, men så tabte man til Wigan, spillede uafgjort med Everton og led nederlag til Manchester City, og så var titelkampen pludseligt svunget i The Citizens favør.

Manchester United slog Sunderland i sæsonens sidste kamp og var teknisk set mestre, indtil Edin Dzeko og Sergio Aguero sænkede Queens Park Rangers i overtiden.

Alle husker nok "AGUUUUUUERO"-øjeblikket enten med bitterhed eller glæde.

Arsenal 2002/2003 - forspring 8 points

Der var engang, hvor titlen næsten helt automatisk stod til at ende hos enten Manchester United eller Arsenal.

Denne sæson var én af dem, hvor alt lignede, at det ville blive Arsenal, der trak det længste strå i kampen mod rivalerne fra Manchester.

Men fra marts og frem til maj begyndte Arsene Wengers at ødsle points hist og her, mens Manchester United røg ind i en vanvittig stime med 15 sejre i 18 kampe.

Dermed overhalede man faktisk Arsenal med hele fem points, da trofæet blev uddelt, men The Gunners' skuffelse varede heldigvis ikke ved alt for længe, da The Invincibles slog til sæsonen efter.

Manchester United 1997/98 - forspring på 11 points

Tilhængere af Manchester United ville sikkert også betegne førnævnte titelsejr i 2002/03-sæsonen som payback, for få år forinden havde Arsenal også indhentet et næsten umuligt forspring.

The Red Devils førte med hele 11 points med kun ni kampe tilbage, selvom Arsenal dog havde tre kampe i hånden.

Et opgør mellem de to klubber endte derfor med at blive altafgørende, da Arsene Wenger besejrede Sir Alex Ferguson 1-0 på Old Trafford i marts 1998, og fra det øjeblik så The Gunners sig ikke tilbage.

Liverpool 2018/19 - forspring på 9 points

Det var sidste år, så I har nok næppe glemt det, men efter højtiden lignede det virkeligt, at det skulle blive Liverpools år.

En 5-1 sejr gjorde, at man havde et forspring på ni points ned til Tottenham på andenpladsen, inden Manchester City med en kamp i baghånden lukkede hullet til "sølle" syv points.

Desværre for The Reds tabte man opgøret til Manchester City på Etihad, mens uafgjorte resultater mod Manchester United og Everton gjorde, at en velsmurt Pep Guardiola-maskine kunne lukke hullet.

Titelkampen sidste sæson vil uden tvivl gå over i historiebøgerne som én af de tætteste, men i sidste ende er det titlen, der betyder noget, og hele forløbet må stå som en stor advarsel eller nagende frygt for Liverpool-spillerne.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED