AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
10:09:2018 17:24
Grønnemark: Store arme gør dig ikke til en god kaster

Man skal ikke være stærk for at kunne tage gode og lange indkast, lyder meldingen fra Thomas Grønnemark.


Thomas Grønnemark er blevet en populær herre blandt flere fodboldklubber.

Han er ansat hos FC Midtjylland og AC Horsens, og Liverpool er den seneste klub, der har sat Thomas Grønnemark på lønningslisten. 

Jürgen Klopp har allerede været ude med ros til danskeren, og i et interview med KH Sportsmedia taler Grønnemark om indkastteknikken.

- Det lange indkast kræver en god indkast teknik, og en evne til at kaste præcist og fladt. Det hurtige indkast kræver at kasteren kan fornemme frie lommer i dybden af banen, så han kan igangsætte kontra indkast, da du ikke blive offside på et indkast. Det kloge indkast handler om, hvordan holdet samlet skaber plads, så de undgår boldtab over hele banen. Når det kommer til det lange indkast, så plejer jeg at nævne tre indkasttyper, som alle har forudsætningerne for at udføre gode indkast, siger Grønnemark til KH Sportsmedia. 

- Den første er den lille og eksplosive, dernæst den høje med lange arme og afslutningsvis den smidige, der fra naturens side er født med let bøjelige led. Det at kunne tage et godt og brugbart indkast, handler ikke kun om styrke. Hvis jeg får spørgsmålet om at vælge mellem styrke og fleksibilitet, så vil jeg langt hellere foretrække fleksibilitet. Det handler ikke om at kunne tage 150 kilo i bænkpres. Snarere tværtimod.

- Er du for muskuløs i overkroppen har du faktisk en tendens til at være usmidig og det hæmmer din evne til at kaste langt, ligesom det også kan påvirke din præcision, siger indkasteksperten, lyder det fra Grønnemark.

Du kan læse hele interviewet med Thomas Grønnemark her.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED