AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
06:11:2019 14:46
Good Guy Sir Alex: Denne gestus tilbød legenden til Uniteds ældste sæsonkortholder

Sir Alex Ferguson er mest kendt for sine bedrifter på sidelinjen, men han kunne også vise sig fra sin bedste side uden for fodboldbanen.


På denne dag i 1986 blev Sir Alex Ferguson udnævnt til Manchester United-træner,  og resten er historie.

Ved sin pension havde han vundet 13 Premier League-titler, fem FA Cups og Champions League-trofæet to gange.

Han er uden tvivl blandt de største trænere, fodbolden nogensinde har haft,  men uden for banen kunne han også vise sig som en stor mand.

Det viser denne anekdote fra den tidligere Leicester Mercury-journalisten Jeremy Clay,  som for et års tid siden delte denne historie om Sir Alexs forhold til Manchester Uniteds ældste sæsonkortholder i 90'erne, en kvinde ved navn Alice.

- Det var i 90'erne og før Twitter blev en ting, så hvis læsere hadede noget, du havde skrevet, så ville de ringe dig op, skrive dig et surt brev eller dukke op på kontoret, fortæller Clay.

- Det plejede Alice at gøre. Hun boede i Leicester, men var fra London, og hun var fan af Manchester United.  Hun var rar, men tykkere end skroget på en ubåd, og hun fortalte mig flere gange mede en tone, der indikerede, at jeg var en idiot, at jeg skulle skrive flere historier om Manchester United.

- Jeg plejede at fortælle hende, at vi var en avis i Leicester og derfor ikke skrev om Manchester United.  Nå, men det viste sig, at hun var den ældste sæsonkortholder på Old Trafford, og det er her, det bliver sjovt.

- Sir Alex plejede at sende en minibus til Leicester for at hente hente og køre hende til Old Trafford. Det skete hver kamp. Hele vejen fra Leicester og hele vejen tilbage. Det gentog sig hver lørdag eller søndag, der var en kamp.

- Dét skrev vi op. Det handlede om hende, men set i bajspejlet handlede det også om Sir Alex Ferguson.

Dét var dog ikke den eneste hjertevarme gestus, som Sir Alex tilbød Alice.

- En dag kom Alice forbi kontoret for at belære mig om et eller andet, og da fortalte hun mig, at hun ikke længere tog til kampe, fordi hun var i 90'erne og hendes syn var begyndt at svigte, fortæller Clay.

- Da fortalte hun mig, at Sir Alex Ferguson havde tilbudt hende at betale for en operation, der skulle forsøge at forbedre hendes syn.

Vi ved ikke, om det er en historie, som folk har hørt før,  men i anledning af dagen, hvor Sir Alex blev udnævnt til United-træner,  følte vi, at man godt kunne forsvare at bringe det op igen.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED