AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:05:2019 10:26
Glem top fire-kampen: Derfor kan femtepladsen blive afgørende næste sæson

Kilder i UEFA har bekræftet overfor The Times, at en karantæne en Champions League-karantæne til Manchester City vil betyde, at et andet engelsk hold overtager mestrenes plads.


Premier League kan få en usædvanlig intens kamp om femtepladsen næste sæson, hvis Manchester City bliver tildelt karantæne fra Champions League.

Ifølge The Times har kilder i UEFA bekræftet, at England beholder sine fire Champions League-pladser,  hvis Manchester City bliver ekskluderet fra turneringen i 2020-21.

Det europæiske fodboldforbund har gennem længere tid undersøgt Manchester City for brud på Financial Fair Play-reglerne,  og undersøgelseskomiteen anbefalede sidste uge at straffe de engelske mestre med karantæne til klubben.

Ender det med med at være tilfældet,  vil pladsen efter alt at dømme blive tildelt til femtepladsen i tabellen,  da det er svært at forestille sig, at suveræne Manchester City skulle slutte udenfor top fire.

Teknisk set er det det engelske fodboldforbund, FA,  som kan disponere over de fire engelske Champions League-pladser,  men ifølge The Times er der intet, der indikerer, at FA ville belønne vinderne af FA - eller League Cuppen med en Champions League-plads.

Det er dog vigtigt at understrege, at det hele endnu er hypotetisk;  Manchester City er ikke blevet idømt nogen straf endnu, og selvom undersøgelseskomiteen anbefaler en karantæne,  er det ikke sikkert, at det ender med at være udfaldet.

Der har tidligere været spekuleret i, at Arsenal,  der endte femmer,  eller Manchester United,  der endte som nummer seks i tabellen,  kunne overtage Citys plads i Champions League allerede næste sæson.

Men intet tyder på, at der falder dom lige foreløbigt,  så selv hvis Manchester City bliver dømt,  er det næppe relevant for næste års Champions League-turnering. 

Manchester City har benægtet alle beskyldninger om regelbrud,  og klubben får chancen for at forsvare sig selv i en høring hos UEFA.  En dato for høringen er endnu ikke fastsat,  og bliver City dømt,  forventes de at appellere dommen.

Derfor vil en eventuel Champions League-karantæne først kunne nå at blive gældende for 2020/21-turneringen,  men det er så til gengæld derfor, at kampen om en top fem-placering kan blive altafgørende næste sæson.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED