Ghana og Uruguay ude af VM - Sydkorea snupper den sidste plads

Af Emil Plovgaard
02.12.2022 Kl. 17:03
Ghana og Uruguay ryger ud af VM. Sydkorea snupper den sidste plads videre fra gruppe H.

Ghana indtog inden fredagens kamp mod Uruguay andenpladsen i gruppe H.

Det gør de dog ikke efter slutfløjt, og de er dermed ude af VM, da de i stedet slutter på fjerdepladsen.

Uruguay vandt 2-0 over Ghana, men det var til ingen verdens nytte. I gruppens anden kamp vandt Sydkorea nemlig med 2-1 over Portugal efter et sent mål.

Ghana havde ellers en glimrende mulighed for at bringe sig i front en snes minutter inde i kampen. Jordan Ayew brændte dog sit spark fra ellevemeterpletten, og dermed forblev tingene lige.

Blot fem minutter efter var der mål. Dog i den modsatte ende. Her scorede Uruguays nummer 10, Giorgian de Arrascaeta, til 1-0 på et hovedstød efter en ripost.

Selvsamme de Arrascaeta var på spil få minutter efter. I det 32. minut fordoblede han nemlig føringen til den sydamerikanske nation. Han tøvede ikke, da Luis Suárez diskede op med en fremragende aflevering, og så sparkede han bolden resolut i nettet.

Anden halvleg blev en meget lige affære, hvor Ghana dominerede på bolden. Der dog kom ikke flere mål, og derfor slutter det hele 2-0 til Uruguay. Et resultat, der sender begge mandskaber ud af VM.

Portugal var i forvejen gået videre fra gruppe H, og de får altså nu følgeskab af Sydkorea, som de tabte 1-2 til.