AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
04:08:2020 11:52
Franks vilde rejse: Fra Brøndby-opsigelse og Superliga-tilbud til mulig PL-oprykning

Thomas Frank står i aften over for en af sin karrieres største kampe, når danskerklubben Brentford spiller om oprykning til Premier League.


Playoff-finalen om den tredje og sidste oprykningsplads i aften vil afgøre, om vi får udvidet antallet af danskere i Premier League markant til den kommende sæson.

Brentford, som er smalle favoritter til opgøret, har nemlig et utal af danskere i klubben, herunder profiler som Henrik Dalsgaard, Christian Nørgaard og Mathias Jensen, ligesom trænerteamet består af Brian Riemer og ikke mindst manager Thomas Frank.

Netop Thomas Frank tog i 2016 et lidt overraskende skridt i sin karriere, da han efter sin opsigtsvækkende opsigelse i Brøndby ovenpå Brøndby-ejer Jan Bechs anonyme kritik af Frank på et fanforum, drog til Brentford som assistenttræner.

Forleden udtalte Thomas Frank, at han afviste et cheftrænerjob i Superligaen, inden han tog til Brentford. Ifølge Ekstra Bladet skal der være tale om SønderjyskE tilbage i 2016.

I 2018, da tidligere Brentford-manager Dean Smith forlod klubben, blev Thomas Frank forfremmet såkaldt ’Head Coach’, hvilket han har været siden – og nu med stor succes. 

Brentford og Frank spillede sig til selv at have muligheden for at rykke direkte op i de sidste runder af the Championship, men uden sejre i de to sidste kampe missede Brentford den direkte oprykning og måtte nøjes med playoff-kampe.

Thomas Frank er altså gået fra nogle lunkne år i Brøndby, hvor ejeren nærmest indirekte gav ham en fyreseddel, til at blive tilbudt et job i en midterklub i Superligaen og nu til muligvis at blive Premier League-manager i næste sæson. 

Uanset resultatet i aften har Frank og Brentfords præstationer været imponerende i denne sæson – de har nemlig langt fra det højeste budget i Championship.

Frank, Marcondes, Nørgaard & Co. tager imod Fulham på Wembley klokken 20.45. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED