AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
03:04:2020 10:05
Fra "Gode" til "Guddommelige": De største målmænd i Premier League-æraen er blevet kåret

Give Me Sport har kåret de målmænd, som fortjener at gå over i historiebøgerne.


Dem som skal nævnes:

Jussi Jaaskelainen

David James:

Mark Schwarzer

De havde måske ikke de største individuelle karrierer eller vandt utallige trofæer, men de tre målmænd har alligevel gjort sig fortjent til at blive nævnt.

Finske Jaaskelainen brugte 15 år og spillede 503 kampe for Bolton, og han ligger nummer 13 på all time clean sheet-listen i Premier League.

James er måske kendt som "Calamity James,"  men han er altså også den målmand, som står noteret for næstflest clean sheets i Premier League-historien.

Schwarzer har også været fast inventar i den bedste engelske række i en halv menneskealder for Middlesbrough, Fulham og Chelsea.

De undervurderede:

Pepe Reina

Joe Hart

Kasper Schmeichel

Her er tre målmænd, som ikke får den ros, de i realiteten fortjener.

Reina er den målmand i Premier League med mere end 100 clean sheets, som i snit holdt buret rent i flest kampe - 46,05 procent.

Hart vandt de Gyldne Handsker utallige gange for Manchester City, mens Kasper Schmeichel fortjener enorm ros for sin indsats i Leicesters eventyrssæson, som endte i et mesterskab.

De solide:

Tim Howard

Shay Given

Nigel Martyn

Brad Friedel

Friedel har stadig rekorden for flest kampe i træk, da han spillede hele 310 kampe i streg for Blackburn, Aston Villa og Tottenham.

Martyn, der fik 23 kampe for England, var med til at føre Everton til klubbens højeste placering i tabellen nogensinde og tog del i Leeds' vej til Champions League-semifinalerne.

Given gik fra at kæmpe om top fire-placeringer den ene sæson til at skulle modstå nedrykning i den næste for Newcastle, men har alligevel 113 clean sheets.

Howard er en Everton-legende med 414 optrædener for The Toffees og 116 clean sheets.

Superb målmænd:

David de Gea

Neville Southall

Thibaut Courtois

Ederson

Hugo Lloris

De Gea var i en årrække den måske bedste målmand i verden, selvom han form for nyligt har været nedadgående. Han står alligevel noteret for 106 clean sheets og en Gylden Handske, selvom han stadig er relativt ung.

Southall var bedst, inden Premier League blev introduceret, men han fortsatte sit høje niveau for Everton efterfølgende.

Courtois viste sig som en værdig arvtager for Petr Cech, selvom den arv var noget nær umulig at løfte. Han vandt to titler, Den Gyldne Handske og nogle vanvittige redninger mod Hull.

Ederson har revolutioneret måden, en moderne målmand kan spille på, og hans distribueringsevne er enestående. Samtidigt har han også holdt 45 clean sheets i 99 kampe, hvilket er vanvittigt.

Lloris kan måske ikke helt matche dét, de andre har vundet på klubplan, men den franske VM-vinder har været blandt de bedste skudstoppere i verden gennem mange år.

De legendariske:

David Seaman

Jens Lehmann

Edwin van der Sar

Seaman var kendt som manden med de sikre hænder, og han sørgede da også for at holde 140 clean sheets for Arsenals ikoniske 90ér-forsvar.

Hans afløser, Lehmann, vil altid huskes for at være målmand for The Invicibles, hvor han gjorde sit for, at de overhovedet fik den titlen.

Og så er der van der Sar, der har rekorden for flest clean sheets i træk og som nåede at vinde fire Premier League-titler.

De guddommelige:

Peter Schmeichel

Petr Cech

Schmeichel er den største Premier League-målmand gennem tiden, mener Give Me Sport.

Hans fysik, hans lederegenskaber, vindermentalitet og evne til at lave nogle af de mest spektakulære redninger gjorde, at The Great Dane endte med at vinde fem Premier League-medaljer.

Cech er svær at se bort fra også, da han har rekorden for flest clean sheets med massive 202 af slagsen. Samtidigt var han også manden bag det mest solide Premier League-forsvar nogensinde i sin debutsæson.

Vidste du, at PLBOLD også er på Instagram, hvor vi bringer lidt anderledes indhold? Hop ind og følg med her:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af PLBOLD.DK (@plbold) den


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED