Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
18:11:2020 12:34
Forud for FM 2021: Seks skæve klubvalg til dit første save

Det nye Football Manager 2021 sendes på gaderne om en uge, og derfor indledes optaktserien til det populære fodbold-spil nu for at guide dig bedst muligt i gang - vi starter passende med, hvilken klub du bør vælge.


Hertha Berlin - Tyskland - Bundesligaen

Vi starter med klassens store dreng fra den tyske hovedstad. Berlin har i årevis forbløffet fodboldverden med sine bemærkelsesværdigt ordinære fodboldklubber byens størrelse taget i betragtning. Byens største klub, Hertha Berlin, er dog intet miniput-hold, hvor de længe har lurret lidt ude fra de europæiske pladser, og det er nu din opgave at bryde Berlins forbandelse og overtage Bayern München og til dels Borussia Dortmunds Bundesliga-monopol.

I virkeligheden fik Hertha Berlin nye ejere så nyligt som i september 2019, hvorfor det bestemt ikke ville være urealistisk at føre klubben til hæder, mens klubbens midler ligeledes afspejler dette. Du starter nemlig med et saftigt budget på 22 millioner pund, mens størstedelen af andre større klubber starter betydeligt blødere ud grundet corona-krisen. Ydermere er der fortinlige facilitteter at benytte sig af - blandt andet Olympiastadion med knap 75.000 tilskuerpladser. Som klubben selv siger det: Die Zukunft gehört Berlin - Fremtiden tilhører Berlin! 

Vitoria Setubal - Portugal - Campeonato de Portugal

Så er det videre til en klub i en noget mere forvaklet forfatning - portugisiske Vitoria Setubal. Klubben 'sikrede' sig på dramatisk vis overlevelse i den bedste portugisiske række i sidste spillerunde af 2019/20-sæsonen, men den traditionsrige klub blev kort efter tvangsnedrykket til den tredjebedste række grundet uorden i de økonomiske anliggender. 

Som ovenstående billede viser, er Campeonato de Portugal dog ikke, hvor Vitoria Setubal hører til, hvorfor det nu er din opgave at få balanceret klubben og derefter ruste Vitoria til at gøre comeback med et større brag, end de nogensinde før har vist. Der er her lagt op til et vaskeægte FM-eventyr. Allé Os Sadinos!

Palermo FC - Italien - Serie C, Gruppe C

Det var en verdensomspændt tragedie, da Siciliens rosé-farvede perle fra Palermo blev tvangsnedrykket til Serie D for godt halvandet år siden. Klubben, der tidligere har huseret stjerner som Andrea Belotti, Fabrizio Miccoli, Paulo Dybala, Edinson Cavani - og nå, ja, Simon Kjær, hører alle andre steder til end i Italiens lavere divisioner, og det er nu din opgave at få styr på dette.

Foruden Serie A's frustrerende registreringsregler er Italien også et fantastisk land at spille i - både i forhold til niveauet, den store konkurrence i toppen samt landets mange charmerende klubber og tilhørende historie. Klubben er lige nu at finde i Serie C, men det betyder omvendt ikke, at der ikke er guld at hente på klubbens ungdomshold. Første job er at sende den 19-årige kantspiller Raimondo Lucera i startopstillingen - som det kan ses på en fra redaktionens FM20-save, så kan det godt svare sig. Forza Rossonera!

Malaga - Spanien - LaLiga 2

Så går turen til Spanien og en lignende situation som med både Vitoria og Palermo. Godt nok er Malaga ikke blevet tvangsnedrykket, men tør alligevel siges, at man på ferie-øen havde håbet på en anden situation, da man får små otte år siden overraskede alt og alle i Champions League. Klubben er nemlig nu at finde i den næstbedste række, hvor de forudsiges en rolig sæson i midten af tabellen.

Det er dog dit job at sørge for, at det kommer til at forløbe sig alt andet end roligt, så Malaga igen kan spille med i toppen af spansk fodbold, hvor mange mener, at de hører til. Hertil får du endda hjælp fra egne rækker, for tag lige en gang og se på mængden af talent, der er at finde i klubben. Selv La Masia ser måbende til, hvorfor der er lagt op til et romantisk eventyr, hvor du og dine lokale drenge tager turen fra anden div til Champions League. God rejse!

Panathinaikos - Grækenland - Super League

Så til en klassiker til de af jer, der er klar på at træde ud af jeres komfort-zone og for alvor bevæge jer ud af top fem-ligaerne. Her går turen til Grækenland, hvor der er brug for et mastermind til at få vendt skuden i Panathinaikos. Storklubben, der spiller foran det legendariske Gate 13-afsnit har mistet meget værdighed i de sidste sæsoner, hvor ærkerivalerne fra Olympiakos er løbet fra klubben over de seneste 10 år.

Lige præcis 10 år siden er det faktisk, at I Prasini har vundet titlen, og som grafen ovenfor ganske fint belyser, så er det gået grueligt galt de seneste år. Klubben har dog stadig et af landets bedste youth intake, og med det som afsæt forventes det, at du får Panathinaikos tilbage på sporet og får tændt op under Olympiakos' tyrani. 

Le Havre AC - Frankrig - Ligue 2

Er du også ofte fristet af at vælge et fransk hold, men synes, at der mangler en åbenlys og tiltrækkende kandidat i de lavere rækker? Svarer er Le Havre, og hjemmelektien er, at du tidligere ikke har gjort din research godt nok.

Le Havre AC, der tidligere har skabt storspillere som Lass Diarra, Paul Pogba og Riyad Mahrez, er nemlig det ultimative FM-projekt. Klubben er anerkendt som et af verdens bedste mindre akademier, hvilket også afspejles i klubbens fremragende faciliteter, der på ingen vis afspejler klubbens placering i midten af Ligue 2. Som i Football Manager såvel som i virkeligheden har Le Havre længe ventet på et gennembrud, men det kræver hjælp fra en dedikeret og kompetent manager, der er klar til at gøre brug af unge kræfter. Kom i gang!

Deltag også i vores FM-konkurrence på Instagram:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af PLBOLD.DK (@plbold)


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED