AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
07:11:2018 11:53
Football Leaks: Sådan snød City den engelske medieverden

Football Leaks kan nu afsløre, hvordan Manchester City fik fuld kontrol over mediernes skriverier omkring ansættelsen af Pep Guardiola.


Football Leaks har gennem de seneste år afsløret flere fortrolige ting i fodboldverdenen, hvor det i starten var decideret spiller-kontrakter, de var med til at lække. Her blev priser, lønninger samt bonusser afsløret.

Senest har Football Leaks afsløret, at UEFA skulle have hjulpet Manchester City i sager om regelbrud på Financial Fair Play. 

I dag har beskriver Der Spiegel, fra dokumenter de er kommet i besiddelse af, hvordan en talsmand fra Manchester City fik medierne til at droppe historien om ansættelsen af Pep Guardiola blot to måneder inde i 2015/16-sæsonen med Bayern München

Kontrakten blev allerede underskrevet den 10. oktober i 2015. Dokumenterne afslører, at Guardiola ville tjene £13,5 millioner i sine første sæson, som vil stige til £16,75 millioner i den efterfølgende sæson.

Nogle uger efter kontrakten blev underskrevet skrev en journalist fra Daily Mirror, at Txiki Begiristain havde haft et møde med Pep Guardiola omkring muligt et skifte til Manchester City, hvilket ikke var sandt - aftalen var nemlig allerede på plads på det tidspunkt. 

Emails fra Simon Heggie, som er talsmand for Manchester City, afslører nu, at han sørgede for at sætte en stopper for rygterne i den engelske presse. 

- Jeg ringer til ham (journalisten, red.) og beder ham om at slette artiklen. Jeg skriver også rundt til andre om at ignorere artiklen, har Simon Heggie skrevet i en email rundt til ledelsen i Manchester City.

Det gav Manchester City kontrol over at bestemme, hvornår journalisterne kunne skrive om Pep Guardiolas skifte til Manchester City.

Den 20. december i 2015 bekræftede Pep Guardiola, at han ville stoppe i Bayern München, når sæsonen var færdigspillet. Den 1. februar i 2016 bekræftede Manchester City så ansættelsen af spanieren, der først ville tiltræde klubben den 1. juli.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED