AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:08:2019 10:39
FIFA-talsmand forklarer: Derfor undgik Manchester City transferkarantæne

En talsmand fra FIFA har givet en ganske udførlig forklaring på, hvorfor Manchester City ikke er blevet tildelt en transferkarantæne.


Tirsdag tilstod Manchester City at have overtrådt reglerne for at købe unge, udenlandske spillere. Og netop tilståelsen har vist sig at blive afgørende.

For der har været en vis undren over, at den engelske mesterklub slap for en transferkarantæne for regelbruddet, der minder rigtig meget om det, Chelsea er blevet straffet med transferkarantæne i to vinduer for.

For at få en forklaring på FIFA’s beslutning har den engelske avis the Mirror været i kontakt med en talsmand fra fodboldforbundet, og her lyder den primære forklaring, at der ikke bliver kigget på tidligere sager, når der skal træffes en beslutning, og at Manchester City tilstod regelbruddet i modsætning til Chelsea.

- Generelt set behandler FIFA’s retsinstanser alle sager på et individuelt grundlag, da omstændighederne er forskellige fra sag til sag. I sin beslutning om Manchester City tog FIFA’s disciplinærudvalg hensyn til alle specifikke omstændigheder i sagen såvel som klubbens samarbejde om at afklare de relevante fakta, siger talsmanden.

- Det er vigtigt at understrege, at de konkrete omstændigheder i denne sag adskiller sig fra tidligere sager, der involverede brug på internationale handler og registrering af spillere under 18 år.

Læs også: Liverpool ville have Pulisic: Hvordan endte han i Chelsea?

- Bemærk, at i overensstemmelse med artikel 50, stk. 8, i FIFA-disciplinærregelbogen (version 2019), ’når som helst inden det møde, der er nedsat for at afgøre sagen af den relevante retsinstans, kan en part påtage sig ansvaret og anmode FIFA’s retsinstanser til at udføre en specifik sanktion. FIFA-domstolene kan på grundlag af en sådan anmodning beslutte eller træffe en afgørelse, som den finder passende i forbindelse med denne kodeks.

- I henhold til artikel 24, stk. 3, i FIFA-disciplinærreglerne skal det retslige organ ved fastlæggelsen af disciplinærforanstaltningen også tage hensyn til alle relevante faktorer i sagen, herunder enhver bistand til og væsentligt samarbejde fra lovovertræderen til at afsløre eller etablere et brud på enhver FIFA-regel, omstændighederne og graden af lovovertræderens skyld og andre relevante omstændigheder.

- Endelig, som du kan se her, har Manchester City accepteret sit ansvar, som er blevet overvejet af FIFA’s disciplinærudvalg i sin beslutning, lyder det til sidst fra talsmanden.

Noget kan måske tyde på, at Chelsea kunne være sluppet for en transferkarantæne, hvis klubben havde tilstået lovovertrædelsen i stedet for at stille sig uforstående over for FIFA’s beslutning.

Læs også: Allerede til diskussion: VAR i Premier League kan blive ændret

Nu er det første transfervindue uden at måtte foretage handler overstået for Chelsea, og alt i mens har Manchester City blot fået en bøde på omtrent 2,5 millioner kroner.

Chelsea har appelleret transferkarantænen og håber at måtte købe nye spillere i januar.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED