AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:03:2020 17:49
FIFA står ikke i vejen: Premier League kan frit opgive brugen af VAR

FIFA har understreget, at det er helt op til de nationale ligaer selv at beslutte, hvorvidt man vil fortsætte med VAR eller ej.


Før vi snakkede om coronavirus, smittespredning og social distancering, plejede videosystemet VAR at være et varmt samtaleemne efter hver spillerunde i Premier League.

For implementeringen af systemet har ikke været gnidningsfri i Premier League, hvor kritikken ofte er haglet ned over brugen af VAR-systemet efter en række marginal- og deciderede fejlkendelser.

Og i princippet er der intet i vejen for, at Premier League helt ophører med at bruge videodommerne.  Det er helt op til den engelske liga at beslutte, understreger FIFAs generalsekretær Gianni Infantino.

- Lad mig lige klargøre én gang for alle;  Der er ingen obligation om, at det skal bruges.  Dem, som ikke ønsker VAR, kan frit undlade at bruge det, er Infantino citeret for at sige af Daily Star.

-  Men spørg kritikerne, om de har lyst til at gå tilbage til fodboldens stenalder.

Infantino anerkender dog, at videodommersystemet endnu ikke er perfekt og opfordrer til tålmodighed i en årrække endnu.

- Vi skal investere mere, og ifølge min vision er målet, at vi skal have et let, økonomisk og funktionel brug af VAR mellem 2020 og 2023 globalt, siger FIFA-chefen.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED