28.11.2022 Kl. 20:59
Bruno Fernandes nettede to gange i Portugals 2-0-sejr over Uruguay.

Der var dømt storkamp denne mandag aften, hvor Portugal og Uruguay tørnede sammen.

Portugal kom til opgøret med tre point på kontoen, mens Uruguay havde et enkelt point efter en remis mod Sydkorea.

Portugal kunne med en sejr spille sig videre fra gruppespillet, og det endte også med at blive en 2-0-sejr til Ronaldo & Co.

Målet kom omkring ti minutter inde i anden halvleg, hvor Bruno Fernandes sendte et indlæg ind til Cristiano Ronaldo. Den nu tidligere Manchester United-spiller ramte dog lige præcis ikke bolden, men det ændrede ikke noget, da bolden sejlede i mål.

I dommerens tillægstid fik portugiserne tildelt et straffespark, som Bruno Fernandes tog sig sikkert af, da Cristiano Ronaldo på det tidspunkt var blevet skiftet ud.

Der venter dermed et vanvittigt opgør i den sidste runde mellem Uruguay og Ghana.

Uruguay skal vinde det opgør for at have nogen chance for at gå videre til 1/8-delsfinalerne – og de skal vinde med et par stykker, hvis Sydkorea også vinder over Portugal.

Og spoler man tiden 12 år tilbage mødte Uruguay og Ghana hinanden i kvartfinalen, og det er en af de kampe, som man i VM-regi altid vil huske. Efter 1-1 i den ordinære spilletid skulle kampen ud i forlænget spilletid.

Her kom Luis Suarez i fokus, da han bevidst tog bolden med hånden i eget felt i det 120. minut i stedet for at lade bolden gå ind – og det var en god beslutning.

Ghana brændte straffesparket, og kampen skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence, som Uruguay vandt.