Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:07:2021 15:15
Evra: Racisme er et problem i fodbold - Twitter og Instagram gør for lidt

Den tidligere Manchester United-profil Patrice Evra er kommet med en velbeskrevet opsang til fodboldens problemer med hensyn til hetz og racisme.


England tabte som bekendt EM finalen den 11. juni til Italien, efter tre unge, mørke spillere i Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Sancho brændte tre fortløbende spark i den afgørende straffesparkskonkurrence.

Det eskalerede en storm af racistisk hetz imod landsholdsspillerne på de sociale medier, hvilket efterfølgende har sparket en stor, og vigtig, debat i gang i England.

Den tidligere Manchester United spiller og vel respekterede person, Patrice Evra, har selv bidraget til debatten med en dybdegående udtalelse overfor Sky Sports.

Her kom franskmanden først ind på sin sympati for spillerne.

- Fodbold, du ved, er en glæde at se, og det bringer en masse følelser. Og når folk er skuffede, kan du føle hadet. Hadet kommer virkelig stærkt ud, indledte Evra til Sky News.

- Så ved folk og jeg selv ikke hvorfor, i stedet for at sige ting som: 'Åh, han er sådan en dårlig spiller, han bør ikke gå glip af et straffespark', vælger de at involvere religion og herkomst.
 
- Det var smertefuldt at se på. Især fordi disse unge mænd (Rashford, Sancho, Saka) måske ikke er så stærke som andre, ældre mennesker. Og det er ikke retfærdigt, fordi vi skal være stolte af det
 
Efterfølgende kommer Evra ind på en opsang til de store SoMe virksomheder, et emne, selveste engelsk premierminister Boris Johnson også har været ude at ytre sig alvorligt omkring.
 
- Selvfølgelig kan vi udsætte kommentaren. De kan blokere for mennesker og alt, men det slår mig, at når det er Covid-nyheder, får du straks flaget på ethvert socialt medie, Twitter, sagde Evra.
 
- Og når det handler om nøgenhed, særligt på Instagram, kan de med det samme forbyde det. Så fortæl mig ikke, at disse platforme ikke kan gøre noget ved racisterne.
 
- Disse platforme tillader sådanne mennesker at sprede racisme. Så fortæl mig ikke, at de ikke kan gøre noget.
 
 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE