Everton-vikar fik perfekt start: Vinder over Chelsea

Af Mads Bye Marboe
07.12.2019 Kl. 14:24
Everton vandt den første kamp under den midlertidige manager Duncan Ferguson med 3-1 over Chelsea.

Første Premier League-opgør i 16. spillerunde stod mellem Everton og til Chelsea, og den havde på forhånd taget en interessesant drejning, da Marco Silva forleden blev fyret. Duncan Ferguson stod derfor i spidsen for Meyserside-klubben lørdag eftermiddag.

Og der skulle blot gå fem minutter, før Everton-vikaren kunne se sit mandskab komme forrygende fra land.

Hjememholdet erobrede bolden centralt på banen og fik sat et godt angreb sammen, inden Djibril Sidibé fandt plads i højresiden. Franskmanden slog bolden ind i gæsternes felt, og her viste Richarlison stor styrke, da han steg til vejrs og headede Everton i front.

Dominic Calvert-Lewin fik efter et kvarters tid mulighed for at udbygge føringen, men den unge angriber stressede med sin afslutning inde i Chelsea-feltet, og Kepa kunne redde forsøget uden de store problemer.

Efterhånden som halvlegen skred frem, intensiverede Frank Lampards tropper presset. Det betød gode muligheder til både Christan Pulisic og Willian.

Ved pausen var stillingen dog fortsat 1-0 til Everton.

I begyndelsen af anden halvleg fik Calvert-Lewin taget revanche fra sin store afbrænder i første halveg, men det var ikke uden hjælp fra Chelsea-forsvaret, der ikke så alt for godt ud. Angriberen vandt en duel med danske Andreas Christensen og fik headet bolden ind på Kurt Zoumas ben. Ganske tilfældigt fik han bolden tilbage på fødderne, og så gjorde Calvert-Lewin det sikkert til 2-0.

Udeholdet var dog ikke mange minutter om at svare igen, da Mateo Kovacic i det 53. minut reducerede med et fladt spark fra distancen.

Men scoringen gav ikke den effekt, som Frank Lampard kunne have ønsket sig. Chelsea formåede ikke at spille sig frem til det helt store, og Everton var fortsat farlige på omstillinger.

Andreas Christensen havde til gengæld et udmærket forsøg fra distancen, men kampens fjerde mål tegnede en Everton-spiller sig for.

Der var spillet 84 minutter, da Kepa satte Everton i gang med et forfærdeligt udspil. Walcott fik fat i kuglen og spillede indskiftede Tom Davies fri i feltet, hvor han forsøgte at tromle sig igennem et par Chelsea-forsvarsspillere. Bolden havnede hos Calvert-Lewin, og han prikkede bolden gennem benene på udeholdets spanske målmand.

3-1-scoringen blev kampens sidste, og Everton rykker dermed over nedrykningsstregen igen. De har 17 point efter 16 kampe.

Chelsea er på fjerdepladsen med 29 point.