Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:10:2020 15:20
Europæisk Superliga? Engelske storklubber i hemmelige forhandlinger om ny megaturnering

Ifølge Sky News er flere engelske storklubber med i forhandlingerne om en ny megaturnering i FIFA-regi, der potentielt kan gøre en ende på Champions League


37 milliarder kroner. Så meget mener Sky News at vide, at investorer har klar til at smide efter en ny stor klubturnering som FIFA har i støbeskeen. 

Den skal efter sigende bestå af 18 tophold fra henholdsvis England, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien, og at de op mod 30 spillerunder skal afvikles i løbet af den normale europæiske sæson. 

Derfor menes det, at det hidtil hemmelige forslag, der ifølge en insider-kilde allerede kan blive officielt annonceret i slutningen af indeværende måned, kan gøre en ende på Champions League, hvis Europas topklubber ender med at bakke op om det. En potentiel startdato allerede i 2022/23-sæsonen er efter sigende på tegnebrættet.

Mediet mener yderligere at vide, at flere engelske storklubber er dybt inde i forhandlingerne, og at op mod fem Premier League-klubber kan ende med at deltage. 

UEFA skulle efter sigende ikke være med på FIFA's plan, hvorfor disse nye planer, hvis rygterne holder stik, kan ende med at skabe ganske stor polemik i den internationale fodboldverden.

Liverpool og Manchester United, der i sidste uge var i vælten efter deres eget kontroversielle 'Big Picture'-projekt for engelsk fodbold, menes at være blandt hovedaktørerne i den nye plan. Også de resterende 'Big Six'-klubber regnes for at være inkluderede i forhandlingerne.

FIFA har endnu ikke forholdt sig officielt til Sky News' afsløring.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED