AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:03:2020 18:55
Et fald fra toppen: Så meget er Coutinhos værdi styrtdykket siden Liverpool-skiftet

Philippe Coutinhos værdi er mere end halveret, siden han forlod Anfield til fordel for FC Barcelona.


Spansk presse pusher i disse dage rygter om, at Philippe Coutinho kan være på vej tilbage til Premier League, hvor klubber som Arsenal, Chelsea, Tottenham og Manchester United skulle udvise interesse.

Skulle den brasilianske playmaker vende tilbage, vil det næsten med garanti være til en meget billigere pris, end han i sin tid forlod den bedste engelske fodboldrække for.

Barcelona betalte nemlig £142 millioner for brasilianeren i 2018, men som Jürgen Klopp i sin tid advarede ham om, så var græsset ikke grønnere hos de catalanske giganter.

Coutinhos karrierekurve er kun gået én vej; Ned. Og det samme gælder hans værdi siden skiftet.

Han nåede at score 21 mål i 76 kampe for FC Barcelona, inden man sidste sommer valgte at udleje brasilianeren til FC Bayern München -  måske fordi ingen ønskede at betale den pris, som de spanske mestre krævede for et permanent skifte.

Bayern München har nu en købsoption på £109 millioner, men den tyske storklub skulle allerede have meddelt Barcelona, at man ikke har intentioner om at bruge den.

Det er fuldt forståeligt, for skal man tro Transfermarkt, der er den ultimative onlineplatform for transfers og spilleres transferværdi, er Coutinho reelt set kun £63 millioner værd.

Ifølge Transfermarkts valuering er playmakerens værdi altså styrtdykket til under det halve af, hvad FC Barcelona betalte Liverpool i 2018.

Det Internationale Center for Sportsstudier, CIES, har også et analyseværktøj til at bedømme fodboldspillerens værdi.  CIES vurderer, at Coutinho i dag er mellem £65-85 millioner værd, hvilket også er markant lavere end for knap to år siden.

Nu er det ikke eksakt videnskab, og Coutinho kan sagtens ende med at forlade FC Barcelona for mere end den værdi, Transfermarkt og CIES vurderer ham til at være værd.

Men vi tør godt garantere, at FC Barcelona kommer til at tabe penge ift. de £142 millioner, klubben investerede i januar 2018.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED