AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:03:2019 17:57
Et ben videre? Fire gange hvor Klopp før har udtænkt Bayern

Jürgen Klopp har mødt Bayern München mange gange gennem sin trænerkarriere, og det er ikke altid, at de tyske giganter har sluppet godt fra det.


Liverpool står foran en stor udfordring for at skulle gå videre i Champions League, og det vil i den grad kræve en stærk strategi fra Klopps side, hvis det skal lykkes - det har han dog gjort flere gange før.

Her er fire gange, hvor Klopp før har udtænkt Bayern München i deres egen stald:

Februar 2011 - Bayern vs Dortmund - 1-3

Dortmund var allerede godt i gang med at hente klubbens første mesterskab i ni år, og derfor var denne kamp rigtig vigtig.

Efter et mål hver i kampens åbning, vendte Nuri Sahin tallerkenen med et fremragende langskud, hvorefter det også skulle blive 1-3 senere hen. 

Sejren over Bayern var klubbens første i over 20 år, hvilket blev starten på en ny æra, som pludselig gjorde Dortmund til en af superklubbens hade-modstandere.

November 2011 - Bayern vs Dortmund - 0-1

Die Schwarzgelbe med Klopp ved roret havde lige vundet mesterskabet, hvilket det ville vise sig, at de også ville gøre i sæsonen efter, hvor Bayern i novembermåned blev slået med 0-1.

På det tidspunkt var Dortmund dog hele fem point bagud, og det var altså påkrævet at hente et resultat, hvis mesterskabshåbet skulle holdes i live.

Kampen kunne godt komme til at minde meget om aftenens CL-opgør, hvor alt er på spil, mens intet kan risikeres.

Med hård disciplin og fight lykkedes det dengang Dortmund at stjæle alle tre point i anden halvleg efter en Götze-afslutning - og Klopp og Dormund blev som sagt senere hen mestre for andet år i træk.

April 2014 - Bayern vs Dortmund - 0-3

I 2014 havde der igen været et magtskifte i tysk fodbold, hvor Bayern under Guardiolas ledelse ikke synes at være til at slå.

Det var dog kun indtil, at Dormund i april trådte ind på Allianz Arena og vandt med hele 3-0 mod et hold, der ikke havde tabt i over to år på hjemmebane.

- En brutalt god præstation, som Klopp efterfølgende beskrev det.

April 2015 - Bayern vs Dortmund - 1-1 (0-2)

Vi spoler tiden et år frem, hvor Klopp var i gang med sin sidste sæson i det tyske - her mødte de Bayern i semifinalen i pokalen, hvilket drager paralleller til aftenens kamp i forhold til knock-out strukturen.

Dortmund havde i 2014/15 en ringe sæson, men det lykkedes dem alligevel at spille lige op med et stærkt Bayern-hold, der derefter virkede rystede i straffesparkskonkurrencen.

Die Bayern formåede nemlig at brænde alle fire spark, hvilket kun krævede, at Klopps tropper skulle sparke to kugler i kassen, før de var videre.

Om det var Klopps evne til at komme ind i hovederne på Bayern-spillerne må være op til selvfortolkning.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED