Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
07:03:2021 13:40
"Et assist, nul mål, ti erobringer": Sådan sagde Mourinho farvel til De Bruyne

Kevin De Bruyne er nu en af Premier Leagues bedste spillere i Manchester City, men tidligere i karrieren vragede José Mourinho belgieren i Chelsea


Kevin De Buryne vandt prisen som årets bedste fodboldspiller i Premier League i sidste sæson og med 13 mål og 20 assists er det ikke ligefrem svært at forstå. Den 29-årige belgier har ligeledes vundet fire ligatitler med Manchester City og har vel allerede sikret sig legendestatus i den bedste engelske række. 

At det skulle ende sådan ville de færreste nok have forudset tilbage i 2013/14-sæsonen, hvor en ung De Bruyne fik chancen i Chelsea. Playmakeren slog ikke igennem og efter blot tre Premier League-optrædener blev han solgt til Wolfsburg i januar. 

Nu fortæller Manchester City-stjernen for første gang om, hvordan forholdet til daværende Chelsea-manager José Mourinho egentlig var. Og man kan ikke kalde det for ordrigt, for de snakkede ifølge ham blot sammen to gange.

- José kaldte mig ind på sit kontor i december, og det var nok mit andet store livsforandrende øjeblik. Han havde nogle papirer foran sig og sagde: 'Et assist. Nul mål. Ti erobringer', udtaler De Bryune ifølge Evening Standard.

- Det tog mig et øjeblik at forstå, hvad han lavede. Så begyndte han, at fortælle de andre offensivspilleres statistik - Willian, Oscar, Mata, Schürrle. Og det var sådan fem mål, 10 assists, den slags.

- José ventede bare på, at jeg sagde noget, og til sidst sagde jeg: 'Men...nogle af de her fyre har spillet 15, 20 kampe. Jeg har kun spillet tre, så det er anderledes, ikke?'.

- Det var så underligt. Jeg var helt ærlig. Jeg sagde: 'Jeg kan mærke, at klubben ikke rigtig ønsker mig mere. Jeg vil spille fodbold. Jeg vil hellere have, at I sælger mig', tilføjer han.

Kevin De Bruyne fik så stor succes i Wolfsburg, at Manchester City blot halvandet år senere hentede ham tilbage til Premier League. Det har de nok ikke fortrudt. 

Manchester City møder søndag ærkerivalerne fra Manchester United. Der er kickoff kl. 17.30. 

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED