AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
11:09:2018 17:10
England afviste Ampadu som 14-årig: Han tager for få berøringer

Ethan Ampadus tidligere træner i Exeter, Paul Tisdale, afslører, at England afviste Chelsea-talentet som 14-årig, fordi han tog for få berøringer. I stedet endte Ampadu med at stille op for Wales' landshold.


Chelsea har et enormt spændende talent i Ethan Ampadu, der fylder 18 år senere i september. Den centrale forsvarsspiller, der også kan spille på den defensive midtbane, fik sin fjerde landskamp for Wales, da de tabte med 2-0 til Danmark i Nations League. 

Det kunne dog være endt anderledes, da Ampadu er en af de mange spillere, som har mulighed for at vælge mellem flere landshold. 17-årige Ampadu er født og opvokset i den engelske by Exeter, som han også spillede for, inden han drog til Chelsea i 2017. 

Som 15-årig blev Ampadu den yngste spiller nogensinde til at repræsentere Exeters førstehold, og hans tidligere træner, Paul Tisdale, fortæller, at han anbefalede Ampadu til England, da han blot var 14 år. 

- Jeg har aldrig set en 14-årig, der var lige så god som Ethan. Jeg ringede faktisk til folk fra Englands landshold for at gøre dem opmærksomme på ham. Jeg sagde, at de blev nødt til at holde øje med ham. Han er virkelig en god spiller, sagde Tisdale til BBC 5Live.

- Han er en holdspiller. Jeg ringede til dem, da han var 14 år. Jeg sagde 'jeg har lige set denne knægt spille. Han er kun 14 år, og han spiller på Exeters U18-hold. Han er altså fire år yngre. Han spillede på en forfærdelig bane, og han var både angriber, midtbane og sweeper i samme kamp. Han minder mig om Ruud Gullit, og I bliver nødt til at få ham til at spille for England'. 

Selvom Ampadu fik en enkelt U16-landskamp for England, blev Tisdales bønner ikke hørt, da Ampadu tog for få berøringer. 

- Jeg fik afvide, at de havde 12 spillere, der var bedre. De var opmærksomme på Ethan, og jeg sagde 'denne knægt tænker korrekt, han agerer korrekt og han tager gode beslutninger'. Jeg fik derefter afvide, at han tog for få berøringer.

- De var på udkig efter spillere, der tog flere berøringer, hvilket faktisk er hans styrke. Han gør tingene på sin første eller anden berøring, og han ser tingene tidligt. 

Ampadu har indtil videre fået syv førsteholdskampe for Chelsea. 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED