Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Eksperter om Eriksen: "Han får det svært"

Af Emil Plovgaard
25.09.2023 Kl. 16:15
I Viasat-studiet var eksperterne Francis Dickoh og Jan Mølby enige om, at Eriksen går en hård sæson i møde.

Christian Eriksen skiftede i sommeren 2022 til Manchester United på en fri transfer.

Mens han i store dele af sin første sæson i klubben spillede en nøglerolle, ser betingelserne noget anderledes ud for spilletid i denne sæson.

 

I klubbens sejr over Burnley i lørdags, var danskeren end ikke på banen.

I Viasat-studiet var eksperterne Francis Dickoh og Jan Mølby enige om, at Eriksen går en hård sæson i møde.

– Det er en taktisk vurdering. Så er det klart, at så kan man begynde at kigge på, om han ikke burde kunne spille denne type kampe, for der kommer også kampe mod bedre modstandere, hvor de får meget svært ved at få fat i bolden. Det synes jeg, vi bør være en smule bekymrede over, fordi lige præcis i sådan en kamp mod Burnley, forventer jeg, at United normalt er spilstyrende, og hvor Christian Eriksen kan gå ind og få en rolle, siger Dickoh.

– Jeg tror, det bliver svært for Christian. Der kommer spillere tilbage nu. (Sofyan) Amrabat spiller for første gang i dag (i lørdags mod Burnley, red.). Hannibal (Mejbri) som vel bringer det, som man kan forvente af en ung spiller. Han bringer en masse energi.

– Jeg tror, det bliver en rimelig svær sæson for ham at blive fast mand igen.

– Hvis man ikke kan tage til Turf Moor og dominere bolden, hvornår er det så, man skal bruge Christian Eriksen? Jeg sagde jo mange gange i sidste sæson, at mod de allerbedste, specielt på udebane, dér er han ikke dygtig nok uden bolden. Det synes jeg også, vi så beviser på gang på gang. Det har vi også gjort i de sidste to kampe mod Bayern München og Brighton.

– Jeg står lidt og leder efter de kampe, han skal starte inde i. Det har jeg sværere og sværere ved at se. Jeg kan måske nemmere se, hvilke kampe, han kan komme ind i. Men jeg har svært ved at se, hvilke kampe, han kan starte inde i, lyder det fra Mølby.

Dickoh mener også, at Manchester United ikke er så langt henne, som han troede, de ville være.

– De har ikke flere ansigter, de kan lægge på en fodboldkamp. De vælger den her taktik, og så ændrer de ikke på den. Så er der nogle kampe, hvor de er i boldbesiddelse, hvor han (Eriksen, red.) er med inde, og så er det sådan, de spiller. Men det med at ændre ansigt, som Manchester City eksempelvis gør ved at lave forskellige positioneringer, der er United bare ikke endnu. Enten spiller han, eller også spiller han overhovedet ikke, påpeger Dickoh.

Du kan se og høre hele debatten om Christian Eriksen i videoen øverst i artiklen.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Her er rundens hold for 6. spillerunde

2. Bizar regel i Bundesligaen: Harry Kane frataget sit hattrick

3. Vild præstation: Arsenal-dansker laver hattrick

4Åh nej: Arsenal-stjerne skadet – kan være ude i flere uger

5. Newcastle vinder 8-0 og skriver historie

Annonce