Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:10:2021 19:19
Ekspert: Pengeregn på vej til Liverpool og United efter UEFA-beslutning

To af Europas største klubber kan se frem til at få flere penge mellem hænderne, mener ekspert.


Manchester United og Liverpool kan tilgodeses økonomisk efter UEFA's beslutning om at stille markedsføringen for Champions League i åbent udbud, mener ekspert.
 
I mere end 25 år har den schweiziske virksomhed, TEAM Marketing, stået for de kommercielle beslutninger i UEFA's turneringer.
 
Dette har været til stor frustration for de største klubber i Europa, som ifølge dem har fået for lille en andel af sponsorindtægterne.
 
Det var også en af grundene til, at 12 klubber i foråret gik sammen om projekt Super League.
 
Nu har UEFA imidlertid lyttet til frustrationerne, og man vil stille processen i åbent udbud fra perioden 2024 til 2027, og det vil sandsynligvis ændre en del, kommercielt set.
 
Ifølge finansøkonom og ekspert i sportsøkonomi, Kieran Maguire, vil en ny aftale i langt højere grad tilgodese de største klubber.
 
Dermed vil de største klubber i Europa få mere indflydelse på, hvordan Champions League markedsføres og sendes på TV.
 
- I øjeblikket outsourcer UEFA markedsføringen til et schweizisk firma. Jeg tror, at de amerikanske ejere, hos både Manchester United og Liverpool, mener, at de nuværende markedsføringspartnere er langt bagefter, lyder det fra finansøkonom Kieran Maguire til Football Insider.
 
- Begge klubber har mange fans over hele verden. De får ikke rigtig noget afkast fra den interesse, som der er for begge klubber.
 
- Manchester Uniteds kommercielle afdeling er bredt anerkendt som værende en af de bedste i branchen.
 
- Hvis de kan få mere indflydelse på, hvad UEFA gør på markedsføringsfronten, så vil det tilgodese klubben økonomisk, siger Maguire.
 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE