Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Efter regelbrud: EU vil undersøge Manchester City og Newcastle

Af Kasper Leif Pedersen
27.08.2023 Kl. 09:11
Den Europa-Kommissionen skal nu undersøge to Premier League-klubber

Manchester City og Newcastle kan havne i store problemer.

For EU skal til at undersøge de to Premier League-klubber som værende pengestærke.

Det afslører Daily Mail.

 

 

Europa- Kommissionen skulle have bekræftet over for den engelske avis, at de har modtaget klager mod de to klubber fra flere parter vedrørende nye regler, der skal forhindre statsstøtte i at forvride markedet i England.

Manchester City har altid fastholdt, at klubben er et personligt projekt for Sheikh Mansour, som er medlem af den herskende familie i Abu Dhabi og vicepremierminister i De Forenede Arabiske Emirater.

Det samme gør sig gældende i Newcastle, da Saudi-Arabiens Public Investment Fund (PIF), som ejer 80 procent af Newcastle og ledes af Saudi-Arabiens egentlige hersker, Mohammed bin Salman, har altid hævdet at være en uafhængig investeringsfond.

En talsmand for EU har ydermere udtalt.

– Vi kan bekræfte, at vi har modtaget henvendelser vedrørende fodboldklubber, herunder britiske klubber, som vi er ved at vurdere. Forordningen om udenlandske subsidier adresserer forvridninger forårsaget af finansielle bidrag fra regeringer uden for EU til virksomheder, der deltager i en økonomisk aktivitet på EU's indre marked, sagde talsmanden. 

Daily Mail fastslår, at de ikke ved, hvilke konsekvenser dette kan få for Manchester City og Newcastle.

 

Annonce