AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
03:12:2022 14:13
Efter massiv kritik: FIFA overvejer ændring af VM-struktur

FIFA overvejer angiveligt at ændre de generelle planer for VM i 2026.


Siden VM blev etableret i 1930 er der kommet flere og flere kampe til slutrunderne.

Fra slutrunden i 1994 gik man fra at have 52 kampe til at have 64 kampe i 1998, og sådan har det været siden da. 

FIFA har dog haft i sinde at ændre på turneringsstrukturen til næste slutrunde i 2026, hvor man går fra 32 nationer til 48 nationer.

Her vil der være 16 gruppe af tre hold - og dermed ikke fire hold, som har været tilfældet i de seneste mange slutrunder. To hold vil derefter gå videre til 16-delsfinalerne, og ét hold i hver gruppe vil altså spille to kampe og blive elimineret. 

Den kommende turneringsstruktur har fået stor kritik, og ifølge den spanske avis, Marca, kan det ende med, at FIFA dropper planerne om grupper af tre hold og i stedet går med 12 grupper med fire hold i hver gruppe.

FIFA har i sinde at skabe flere kampe med flere hold for at gøre det til en mere global turnering, der når ud til flere.

Der er heller ikke nogen tvivl om, at der er nogle økonomiske interesser i det fra FIFA's side, men den seneste kritik kan altså ende med, at man går på kompromis med nogle ting.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE