AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:08:2019 21:12
Efter Mangala-salg: De fem største transfer-tab i PL-historien

Football365 har listet fem spillere op, som mediet mener står for de største transfer-tab i Premier Leagues historie. Alle er under 30 år og alle burde have peaket karrieren i stedet for at stagnere.


Robinho (Købt for £32,5 mio. som 24-årig, solgt for £15 mio. som 26-årig)

Manchester City har uden tvivl lært en lektion under sin 11-årige periode med Abu Dhabi Group som klubbens økonomiske muskel. I løbet af de første timer af Sheik Mansours lederskab hentede klubben en af de største transferfejl i form af Robinho fra Real Madrid. Brasilianeren var ellers tæt på et skifte til Chelsea, men endte alligevel i Manchester City på Deadline Day i 2008. Trods en god start i klubben blev han aldrig en succes.

 

Andy Carroll (Købt for £35 mio. som 22-årig, solgt for £15 mio. som 24-årig)

Carroll kom til Liverpool i vinteren 2011, efter at klubben havde solgt Fernando Torres til Chelsea. Han underskrev en kontrakt til sommeren 2016, men til den tid havde den store angriber allerede afsluttet sin fjerde sæson hos West Ham, idet han aldrig fandt målformen i Liverpool. Han skulle sågar bruge tre måneder for at score sit debutmål. Nu er angriberen tilbage i Newcastle, hvor hele karrieren startede for Andy Carrol.

 

Anderson (Købt for £26 mio. som 19-årig, fri transfer som 26-årig)

Golden Boy-vinderen høstede skam titler med Manchester United i sine første år i klubben. Men fra 2009 til 2013 optrædte den brasilianske midtbanespiller aldrig mere end 18 gange pr. sæson. Skader havde sin del af skylden for den manglende udvikling, men mentaliteten fejlede også, og da Sir Alex Ferguson stoppede i klubben, havde Andersen ikke længere nogen reel fremtid i klubben. Han smuttede kvit og frit.

 

Ander Herrera (Købt for £29 mio. som 24-årig, fri transfer som 29-årig)

Historien om Ander Herrera afviger en smule fra de andre eksempler. Spillerens udvikling og værdi blev ikke mindsket under sine fem år i Manchester United. Til gengæld var Manchester United for naive at forsøge at lukrere salgsmæssigt på de gode takter fra den spanske midtbanespiller. Mangel på kommunikation fik til sidst Herrera til at undgå en kontraktforlængelse og smutte gratis til Paris Saint-Germain.

 

Eliaquim Mangala (Købt for £32 mio. som 23-årig, fri transfer som 28-årig)

Muligvis er tabet for Mangala større, idet de £32 millioner i længere tid har været omgivet af mystik og spekulationer om yderligere. Men præstationerne kan man ikke tage fejl af. Mangala har været en fiasko for Manchester City, og Pep Guardiola kunne da heller aldrig bruge franskmanden blandt de startende elleve. Hans sidste kamp for City var nytårsaftensdag i 2017 efter blot fire kampe i sæsonen.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED