Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
18:09:2021 09:04
Efter 12 måneders kaos: Liverpool har endelig løst holdets største problem

Liverpool har fået styr på forsvaret, efter et år præget af usikkerhed i det bagerste geled. Og det betaler sig nu.


Skader var det centrale tema i Liverpools sæson i fjor, der til sidst trods alt mundede ud i en tredjeplads.

Særligt bagkæden var hårdt mærket, hvor både Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip og også Fabinho var ude i længere perioder.

2021/22-sæsonen har vist et stærkere defensivt fundament i Liverpool, hvor spillere, til forskel fra i fjor, står i kø om pladserne i bagkæden.

Først og fremmest er klubbens vigtige forsvarsspillere skadesfri, mens Liverpools beskedne transferaktivitet specifikt har arbejdet på at styrke forsvaret.

Man har først og fremmest forlænget med Nathan Phillips, der fik en del spilletid midt i sidste sæsons kaos af skader. Det vil give englænderen fornyet blod på tanden, mens The Reds lader til at have sikret sig en langsigtet back up.

Se blot på en spiller som Nacho Fernandez' rejse med Real Madrid. Spanieren har altid været i klubben, hvor han for 10 år siden var milevidt bag sine konkurrenter.

Han spillede stort set kun i pokalen, eller når alle var ude, men han har kløet på og udivklet sig i, hvad der er blevet trygge rammer for madrileneren, som nu spiller mere eller mindre fast for klubben og har en essensiel vigtig rolle i et omskifteligt omklædningsrum.

Phillips kunne godt være opnå samme skæbne. Særligt hans gode forhold til Jürgen Klopp taget i betragtning.

Hertil kommer naturligvis Liverpools eneste handel denne sommer, hvor man prioriterede bagkæden.

Her sendte man 36 millioner pund efter RB Leipzigs midterforsvarer Ibrahima Konaté. Den 22-årige franskmand har godt nok til gode at debutere, men han øger konkurrencen og skaber noget omrking tilliden til truppen. Det gør bare noget at vide, at man ikke altid er dén ene skade fra et sammenbrud.

Derudover er han ud fra alt dømme en forsvarsspiller i høj klasse, hvilket han vil vise, når det bliver hans tur.

Lad os se på nogle postitive punkter:

Færrest indkasserede mål i Premier League

Sammen med Chelsea har The Reds lukket færrest mål ind i Premier League-sæsonens første runder (1). Liverpool har virket bundsolide, som vi husker dem fra tidligere sæsoner.

Høj konkurrence

Netop konkurrencen er det centrale emne, som Liverpool har gavnet mest af sommerens transfervindue. Indtil videre har det meget været den samme konstellation på banen, men der er nu skabt en helt anden eksklusivitet omrking startpladserne.

Det er kun de bedste, der starter, nærmere de to absolut bedste ud af fire midterforsvarere i høj klasse, og det er altså noget, der motiverer folk. Det kan man se på resultaterne.

Lav gennemsnitsalder

Gennesnitsalderen mellem Liverpools fire forsvarsprofiler lyder på 26,5 år. Med Nathan Phillips hedder tallet 26. Det er altså lavt for en eliteklub med en konkurrencedygtig bagkæde. Man har muligheden for at indspille bagkæden over mange år.

Styr på kontrakterne

Konaté (2026), van Dijk (2025), Phillips (2025), Gomez (2024) og Matip (2024). Der er styr på sagerne langsigtet. Man skal ikke bekymre sig om pludselig at skulle omrokere næste sommer, når to af stjernerne smutter gratis.

Målmand og backs

Midterforsvaret har været under luppen, fordi der har været mest at ændre. Derudover har klubben to af verdens bedste backs og en af verdens bedste målmænd. Reserverne på de respektive positioner erkender deres plads og giver alt, når de får chancen. Der er i grunden tale om en komplet defensiv. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE