AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
08:11:2019 15:21
Ederson er ude: Så dårlig har Claudio Bravo været for City

Claudio Bravo har ikke ikke ligefrem nogen prangende statistik som keeper for The Citizens.


Ederson betragtes med rette som én af verdens bedste målmænd, så det er selvsagt en svækkelse, at Manchester City er uden sin førstekeeper i storkampen mod Liverpool søndag.

Mellem stængerne får vi i stedet Claudio Bravo at se for de forsvarende engelske mestre. Pep Guardiola udtalte til dagens pressemøde, at han har fuld tiltro til den chilenske målmand, men burde han nu også have det?

Da Guardiola overtog Manchester City,  hentede han den daværende Barcelona-målmand til klubben, og Bravo skubbede hurtigt Joe Hart ud i kulden.

Men det var ikke med stor bravour, at Bravo gjorde sit indtog i Premier League, og efter én sæson stod det klart, at man havde brug for en verdensklassemålmand i stedet.  Ind kom Ederson derfor.

Og det forstår man måske egentligt godt. Statistiksiden Opta indikerer nemlig, at man måske ikke helt kan stole på, at Bravo holder buret rent.

Kigger man på de seneste 40 skud, som chileneren har skulle håndtere mod sit mål i Premier League, så har han nemlig kun reddet 19 af dem.  De resterende 21 er blevet omsat til mål.

Statistikken siger selvfølgelig intet om, hvorvidt Bravo har haft en chance for at redde skuddene, eller om afslutningerne bare har været ekstremt velplacerede,  men en redningsprocent på under 50 er ekstremt lavt for en målmand i Premier League.

Derfor er der måske grund til bekymring, hvis man er fan af Manchester City, selvom Pep Guardiola officielt stoler på sin reservemålmand.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED