Drama i Italien: Kyle Walker på mål, da City dummede sig mod Atalanta

Af Marcus Sørensen
06.11.2019 Kl. 22:11
Der var drama for alle pengene, da Manchester City gæstede Atalanta. En skade til Ederson og en udvisning af Claudio Bravo gjorde, at Kyle Walker måtte lade sig indskifte som målmand.

Atalanta åbnede kampen op med et fint angreb, hvor Hans Hateboer fik et indlæg sent til bagerste stolpe, men wingbacken overplacerede sin afslutning.

Efter blot seks minutters spil spillede City sig flot igennem i midten. Bernardo Silva fandt Gabriel Jesus, der smart lavede en hælaflevering, som fuldstænding snød Atalanta-forsvaret og spillede Sterling fri. Englænderen svigtede ikke, og City var foran med 0-1.

Efterfølgende var det lige ved og næsten for City, og specielt Raheem Sterling var nærgående i flere omgange.

Godt fem minutter før pausen kom der aktion i kampen. Først blev der dømt straffespark til Manchester City, da Sterling blev nedlagt af Rafael Toloi. Dette blev dog omstødt ved hjælp af VAR, da forseelsen var uden for feltet.

På det efterfølgende frispark var den gal igen. City fik endelig sit straffespark, da Raheem Sterlings frispark ramte en hånd i muren. Gabriel Jesus blev sat til at sparke, men han sparkede svagt bolden forbi mål.

Kort efter pausen udnyttede Atalanta Citys uskarphed. Anfører Angel Gomez sendte et perfekt indlæg ind i panden på Pasalic, der stod helt fri i feltet og kunne udligne til 1-1.

Hvis man troede, at vi havde fået nok drama i første halvleg, kunne man godt tro om igen. Med godt 10 minutter igen blev City-keeper Claudio Bravo udvist, da han nedlagde Josip Ilicic.

City havde i pausen skiftet Ederson ud og sat Claudio Bravo på banen, så Guardiola havde ikke en målmand, han kunne sætte på banen. Derfor måtte manageren vende sig om mod sine spillere på bænken og tænke kreativt. Valget faldt på Kyle Walker, som trak i handskerne og lod sig indskifte.

Foruden det efterfølgende frispark, hvor Walker fik fumlet sig til kontrol over bolden, formåede City at holde Atalanta hen, og forsvarsspilleren kunne dermed pryde sig af et cleansheet og flere redninger på banen end Claudio Bravo!