AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:05:2019 10:09
Don't let it slip: Smed Liverpool selv mesterskabet væk?

Squawka har taget et kig på, om man ligefrem kan sige, at Liverpool selv smed sine mesterskabschancer væk eller ej.


Kun to andre hold har vundet flere point på en Premier League-sæson end Liverpools 97 i denne.   Desværre var det ene Manchester City denne sæson,  selvom de ikke helt kunne nå samme suveræne pointtotal på 100 point fra sidste sæson.

Derfor måtte The Reds også se sig slået på målstregen søndag, da Manchester City kunne fuldende titelforsvaret.  En triumf, som måske, måske ikke skyldes Liverpool selv,  for selvom The Reds har haft sin bedste Premier League-sæson pointmæssigt nogensinde,  ville nogle måske påstå, at Liverpool selv er skyld i titeltragedien.

Er de så det? -  Det har Squawka forsøgt at belyse.

1. Førerholdet ved jul vinder (næsten) altid

Den 25. december markerer, at sæsonen er halvt færdigspillet,  og selvom der er masser kampe endnu,  plejer stillingen i julehøjtiden at være et pejlemærke for,  hvem der løber med mesterskabet eller rykker ned.

Otte af de sidste ti hold, som har ligget nummer ét ved juletid,  er også efterfølgende blevet mestre -  og kun et hold hører til undtagelsen.  Desværre for Liverpool er dette hold netop Liverpool, der førte ligaen i både 2008/09-sæsonen samt 2013/14-sæsonen.

The Reds formåede at gøre sig selv den uheldige kunst efter denne sæson også,  men det er måske snarere et vidnesbyrd på,  hvor vanvittige Manchester City har været denne sæson.

Som sagt er Manchester City det eneste hold, som nogensinde har fået flere point end Liverpool i Premier League denne sæson.  I alle andre sæsoner ville The Reds altså have vundet sit første Premier League-trofæ, og Jürgen Klopps mandskab vandt i snit 2,55 point per kamp -  mere end Arsenals Invicibles-mandskab.

2.  Liverpool smed en føring på syv point væk

Liverpool førte som sagt ved juletid,  og da røgen fra nytårskrudtet havde lagt sig,  så situationen faktisk kun endnu bedre ud for The Reds,  der befandt sig syv point over Manchester City i tabellen.

Det er aldrig før sket, at et hold, der har ført med syv point ved starten af det nye år,  heller ikke har vundet mesterskabet,  men nogen skulle jo være de første, og det blev så Liverpool.

Pep Guardiola udtalte også til sin sidste pressemøde inden kampen mod Brighton, at han var overrasket over overhovedet at have fået en fod med i titelkampen igen.

- Det er en drøm at være her;  Jeg havde ikke forventet, at vi ville kunne gøre det,  eftersom Liverpool var foran med syv point.

Liverpool smed gradvist føringen væk,  mens Manchester City virkelig oppede sig i takt med, at sæsonafslutningen nærmede sig,  men kan man virkelig pege fingre af The Reds?

Siden starten af 2019 har Liverpool blot tabt 11 point på hele 18 kampe,  hvoraf tre stammer fra nederlaget til netop Manchester City.  Desværre for Liverpool tabte Manchester City kun tre point i hele den sidste halvsæson.

Set over hele sæsonen tabte Liverpool kun 17 mulige point.

3.  Liverpools angribere var i "dårlig" form

Der var fra sæsonens start meget snak om, at Mohamed Salah virkede uskarp og ude af form.  Den egyptiske stjerne ramte heller aldrig helt samme fænomenale målform som sidste sæson;  og havde han gjort det, havde Liverpool måske også vundet mesterskabet.

Men det er svært at klandre Salah, der netop vandt The Golden Boot sammen med Pierre-Emerick Aubameyang og holdkammeraten Sadio Mané.  Og netop sidstnævnte er med til at gøre det til at skrøne, at Liverpools offensive trio skulle have været uskarpere end sidste sæson.

Da Mohamed Salah gik målamok i sin debutsæson scorede han, Mané og Firmino i alt 57 mål i Premier League.  Dette år nåede fronttrioen at score 56 mål,  men fordelingen var mere ligeligt spredt mellem de tre angribere.

Der var perioder,  hvor Mohamed Salah og Roberto Firmino var inde i noget, der kunne minde om en måltørke,  men modsat sidste år var Liverpool ikke nær så afhængige af målene fra de to;  for andre spillere bød sig til, og målene kom alligevel,  når det var nødvendigt.

Ser man bort fra Liverpools offensive trio,  så har resten af holdet scoret 30 mål sammenlagt denne sæson, hvilket er fem mere end sidste sæson.

Men hvad synes du;  Var det Liverpool, der skød sig selv i foden og smed mesterskabet væk denne sæson,  eller skyldes det snarere, at Manchester City er det måske mest suveræne Premier League-hold nogensinde?


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED