Dobbelt op på Rashford: United tværede Chelsea ud på Old Trafford

Af Simon Jensen
11.08.2019 Kl. 17:26
Manchester Uniteds mytiske stadion Old Trafford dannede her til aften rammen om en opvisning i kynisme og afslutningseffektivitet, kyndigt orkestreret af værternes Marcus Rashford.

Med adskillige tilbud i løbet af de 90 minutters fodbold i Manchester havde Chelsea mulighederne for at frembringe et helt andet resultat, end det lystavlen på Old Trafford viste ved slutfløjtet af aftenens storholdsopgør mellem Manchester United og Chelsea.

Tammy Abraham bød sig først til med et dunderskud på stolpen i kampens indledning, hvor Chelsea også var mest på bolden og toneangivende i kampen.

Et klodset straffespark af Kurt Zouma på den senere tomålsskytte Marcus Rashford ødelagde dog det momentum – og United-angriberen omsatte selv sparket fra elleve meter på kølig vis.

Et skud på træværket kunne Chelsea igen notere sig mod afslutningen af første halvleg, hvor Emerson hamrede et skud i feltet op på trekantssammenføjningen – men ind ville bolden ikke for de blåklædte gæster.

I stedet var det i anden halvleg igen Manchester United, der udviste størst effektivitet i angrebsenden – og tre gyldne United-minutter mellem det 65. og det 67. spilleminut beseglede endegyldigt kampens skæbne. Først fordoblede Anthony Martial føringen til 2-0, inden Marcus Rashford var på pletten igen med sin fuldtræffer til 3-0.

Mod afslutningen af kampen kom også Manchester Uniteds nyindkøb Daniel James – der ankom denne sommer fra Swansea – på tavlen med sin første officielle scoring i United-trøjen til slutresultatet 4-0.

Dermed lægger Manchester United sig op i toppen af tabellen i halen af Manchester City, mens Chelsea nu – dog efter blot én runde – må friste en tilværelse i bunden af Premier League-tabellen.