Dobbelt op på Agüero: Manchester City pligtsejrede mod Bournemouth

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
25.08.2019 Kl. 14:55
Manchester City vandt her til eftermiddag med 3-1 ude mod Bournemouth i en kamp, hvor Sergio Agüero igen viste sin målfarlighed.

Liverpool, Manchester Citys største rivaler, lagde i går aftes pres på mestrene, da de vandt 3-1 hjemme mod Arsenal, og dermed har maksimumpoint efter tre runder.

Manchester City skuffede derimod i sidste uge hjemme mod Tottenham, hvor de kun formåede at få 2-2, og der var derfor ekstra pres på dem forud for udebaneopgøret mod Bournemouth søndag eftermiddag.

Manchester City kom godt fra start og fik deres første chance efter syv minutters spil, da Bernardo Silva fik en stor chance på en cutback-aflevering, som han dog sparkede snært forbi modsatte opstander.

Cutback-afleveringerne skulle dog vise sig at være svære for Bournemouth, da Manchester City bragte sig foran efter 14 minutter. Der blev lavet en cutback-aflevering til Kevin de Bruyne, hvis førsteberøring endte for fødderne af Sergio Agüero, der meget køligt udplacerede Ramsdale.

Bournemouth bød mestrene fint op til dans i første halvleg, hvor de også havde deres gode muligheder. Blandt andet fik Adam Smith en enorm chance efter en stor Otamendi-fejl efter ca. 40 minutters spil. Adam Smith afsluttede dog lige i hovedet af Ederson i City-målet, som rettede bolden til hjørnespark.

Mod stærke mandskaber som Manchester City går klicheen ofte på, at man skal kende sin besøgelsestid, hvilket Manchester City også beviste.

De bragte sig nemlig på 2-0 kort tid efter, da Raheem Sterling scorede sit femte sæsonmål efter en fod førsteberøring i feltet og en sikker afslutning.

Bournemouth lagde sig dog ikke ned i første halvleg uden kamp. I dommer Marriners ekstratid fik Bournemouth et frispark uden for Citys felt, som Harry Wilson skulle tage sig af. Det gjorde han til perfektion, da han med en hård inderside sparkede den op under overliggeren via stolpen og ind i målet.

Manchester City kunne derfor ikke vide sig sikre på sejr, da de kun gik til halvleg med en føring på 2-1 efter en halvleg, hvor Bournemouth var godt med.

Bournemouth fik anden halvlegs første rigtigt store chance, da Callum Wilson kom alene med Ederson, men han sparkede skammeligt lige på Manchester Citys målmand.

VAR skulle naturligvis også komme i fokus i denne Premier League-kamp. Det gjorde den omdiskuterede nye teknologiske hjælpemiddel, da VAR gennemtjekkede en situation, som mistænkeligt meget lignede et straffespark til Manchester Citys David Silva – Marriner havde dog ikke fløjtet for det – VAR vurderede på bemærkelsesværdigvis det samme som Marriner, hvilket kan give anledning til undren.

Kort tid efter scorede Sergio Agüero sit fjerde sæsonmål, og dermed var kampen stort set lukket. De sidste 30 minutter spillede Manchester City i cruisecontrol, hvilket sikrede dem 3-1-sejren i en pligtsejr for Manchester City.

Danske Philip Billing spillede hele kampen på Bournemouths midtbane.