AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
07:12:2019 17:11
Derfor skal Chelsea hente en ny midterforsvarer

Når Tammy Abraham og Mason brillerer, skygger det for Chelseas haltende defensiv.


Chelsea er i denne sæson blevet kendt for sprudlende, offensiv fodbold med unge talenter som Tammy Abraham og Mason i spidsen.

Frank Lampard har satset på de unge kræfter og overværet samtlige af akademiets kampe, mens han samtidig tager sig af førsteholdstruppen.

Det har resulteret i en offensivt sprudlende spillestil med fokus på korte, hurtige pasninger samt opspil fra forsvaret.

Selvom det tydeligt fungerer for The Blues med en offensiv spillestil, kan man alligevel stille spørgsmålstegn ved holdets defensiv.

I begyndelsen af sæsonens første seks kampe lukkede The Blues hele 13 mål ind, hvilket var det højeste antal siden 1978.

Det understregede, at man ikke blot kan leve højt på unge kræfter, men at man derimod også har hårdt brug for rutine og erfarenhed.

I forsvaret har den aldrende Cesar Azpilicueta set haltende ud, mens altid utilregnelige Kurt Zouma ikke ligner en mand, der altid tænker logisk.

For at have en solid plads i top fire skal de blå fra Vestlondon investere nogle af deres mange milliarder i en solid og stærk midterforsvarer.

Et bud på sådan en kunne være Bournemouths Nathan Ake, der blev solgt for få år siden.

I Ake ville man kunne få en spilopbyggende midterforsvarer, der qua sin unge alder ville passe som fod i hose for Lampard & Co.

Samtidig er Ake stærk og har et skarpt overblik. Han er dygtig til at lukke sin direkte modstander ned og slipper sjældent sin markering.

Sådanne kvaliteter mangler Chelsea rent defensivt, hvilket man også kunne se ved Evertons føringsmål i dagens kamp på Goodison Park.

Her slap danske Andreas Christensen sin markering, og det ledte til Richarlisons hovedstødsmål.

Ake har fået den nødvendige erfaring i Bournemouth, og han har klassen til at lede Chelseas forsvarslinje.

Med den ophævede transferkarantæne kan man allerede i januar forsøge sig, men det vil formentlig først blive til sommer, skulle den tidligere interesse i Ake blusse op igen.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED