Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
25:01:2021 19:20
Den helt store forklaring: Derfor blev Lampard fyret

Der er ifølge The Athletic mange grunde til, at Frank Lampard bliver fyret.


Frank Lampard er færdig som Chelsea-manager, og gennem noget tid har bestyrelsen i London-klubben arbejdet på at finde en afløser for klublegenden, som ragede uklar med den indflydelsesrige direktør Marina Granovskaia.

Nu kan The Athletic fortælle hele baggrunden for fyringen af Lampard.

Allerede i slutningen af 2020, hvor Chelseas resultater i Premier League havde været dårlige gennem en kortere periode, begyndte Marina Granovskaia at diskutere mulige erstatninger for Lampard.

Men det var egentlig allerede fra starten af Lampards tid i Chelsea, at det gik galt.

Chelsea stod i en svær situation med en transferkarantæne hængende over hovedet, og Lampard blev præsenteret for muligheden som manager, om end det ikke lod til at være Chelsea absolutte ønske at give jobbet til klubikonet.

Han havde kun været manager i et år, og han fik derfor også en løn, der slet ikke var tilsvarende tidligere managere i klubben.

Da transferkarantænen blev ophævet i januar 2020, forsøgte Lampard at hente både Pierre-Emerick Aubameyang og Hakim Zieych til klubben, men det lykkedes ikke, selvom Ziyech blev købt – dog først med tilgang i sommeren 2020.

I medierne kunne Lampard også fortælle, at forholdet til Granovskaia ikke var fantastisk, og det var allerede på dette tidspunkt, at både Mauricio Pochettino og Julian Nagelsmann blev nævnt som mulige afløsere.

Men klubben kunne ikke forsvare at skille sig af med Lampard efter en fjerdeplads i Premier League og en finaleplads i FA Cuppen.

Forholdet til Granovskaia blev dog ikke bedre, og det skyldtes blandt andet behandlingen af Kepa Arrizabalaga, som blev sat af holdet, hvilket ikke faldt i god jord hos direktøren, der ville have Lampard til at give målmanden længere snor.

Samtidig pressede Lampard igen på på transferfronten, hvor han var meget opsat på at hente Declan Rice, men det var ikke en god idé.

- Han skal stoppe med at presse på for Rice, ellers mister han sit job. Bestyrelsen er meget forsigtig om den mulige pinlighed ved at hente en spiller, der blev afvist på akademiet, tilbage for en stor sum, sagde en kilde til The Athletic i december.

Det var dog efter Leicester-kampen i sidste uge, hvor Chelsea blev udspillet af Brendan Rodgers’ mandskab, at den endelige beslutning blev truffet. Roman Abramovcich var rasende, og den russiske ejer havde set nok.

Lampard måtte fyres.

Det lod også til, at Lampard følte det efter kampen, hvor han gav hånd til sine spillere og takkede dem for deres indsats under ham.

Herefter startede opkaldene til tyske trænere. Først blev Ralf Rangnick tilbudt jobbet midlertidigt, men det blev afvist af den tidligere RB Leipzig-træner.

Herefter blev muligheden for Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann undersøgt, og i sidste ende faldt valget på Tuchel, som for flere år siden var tæt på at blive ansat i stedet for Antonio Conte.

For Lampard er tiden i Chelsea nu slut, og til sidst endte han også med at tabe omklædningsrummet. Forlydningerne går på, at han ikke snakkede med de spillere, han ikke kunne lide eller ikke benyttede på banen.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED