Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
16:10:2021 10:46
Den danske regering går ind i sag om European Super League

Seks Premier League-klubber var med, da idéen om European Super League blev offentliggjort.


Regeringen går nu ind i retssagen ved EU-Domstolen vedrørende European Super League, FIFA og UEFA.
 
Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse lørdag.
 
I foråret forsøgte 12 store europæiske klubber at bryde ud i en liga for sig selv, og det kan meget vel få konsekvenser for de involverede klubber.
 
I alt seks Premier League-klubber var med på idéen: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham.
 
Projektet er foreløbigt ikke blevet til noget, fordi det er blevet sat i bero, men Juventus, Real Madrid og FC Barcelona har tidligere oplyst, at de fortsat ønsker at oprette ligaen.
 
"Den spanske domstol, hvor sagen føres, har som led i sagens behandling stillet EU-Domstolen en række afklarende spørgsmål om EU-rettens fortolkning. Det er i den forbindelse, at den danske regering har valgt at afgive et indlæg i sagen," lyder det blandt andet i pressemeddelelse.
 
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil ikke se til, mens de rige klubber avancerer uden nævneværdig modstand.
 
- Det er helt centralt, at fodboldklubber i Europa har mulighed for at konkurrere på lige fod, så selv den mindste klub kan stræbe mod at kæmpe sig op og slå de store. Den slags håb og drømme slukkes med lukkede turneringer som European Super League. 
 
- Derfor skal vi værne om de sportslige værdier, der giver adgang til, at små, danske klubber kan overraske i Europa og sikre, at breddefodbolden trives.
 
- Jeg vil som kulturminister ikke se til, imens de rigeste klubber i verden skaber eksklusive ligaer, som sætter vores fælles sportslige værdier over styr. Derfor går vi nu som regering ind i den her sag, lyder det fra kulturministeren.

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE