Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
26:11:2021 23:08
De tre C'er: Her er Rangnicks opskrift til succes

Ralf Rangnick har en helt klar strategi for, hvordan man skaber succes i en fodboldklub.


Ralf Rangnick vil snart blive præsenteret som ny manager i Manchester United.

I første omgang vil det blive i en rolle som midlertidig manager for resten af sæsonen, hvorefter han vil blive ansat som konsulent og fortsat have en stor betydning i klubben.

Den 63-årige tysker bliver uden tvivl en helt anden type end Ole Gunnar Solskjær, og i de seneste dage har der været mange skriveri i pressen om, hvilken typer han er.

Han har dog tidligere gjort det helt klart, hvordan han ser en fodboldklub blive drevet på.

- Det, vi gjorde i de to klubber (RB Salzburg og RB Leipzig, red.) handlede mere om genopbygning af klubben end genopbygning af holdet. Det involverede et okus på tre grundpiller i en fodboldklub, som jeg kalder de tre C'er. Hver enkelt er meget vigtig og var nøglen til succes, skriver han i en klumme på The Coaches' Voice.

Concept

- Det første er koncept. Her er der fokus på at implementere en specifik DNA til en fodboldklub, eller mere en spillestil, som holdet skal spiller. Spillestilen skal være meget genkendelig. Så meget, at selv en dag, hvor det ikke kører, så kan man stadig se, hvilken spillestil holdet vil spille. Ved at gøre det skaber man en identitet i hele klubben. Ikke kun med spillerne, men også staben og selv fansene. Det er for mig meget vigtig. Identiteten mellem spillerne, staben og fansene bragte alle sammen.

Competence

- Det andet er kompetencer. Vi forsøger at finde de bedste folk til hvert job, så vi er garanteret kompetencer i hele klubben. Det er afgørende at have kompetent og en fremragende stab på alle positioner og udfordre dem hver dag til at gøre dem og klubben bedre. Mit netværk hjalp på dette punkt i Salzburg og Leipzig. Jeg vidste allerede, hvor de bedste folk var, og jeg vidste, at mange kendte dem. Da jeg havde identifceret dem, var det mit job at overbevise dem om at komme med på vores rejse.

Capital

- Det tredje og sidste er kapital - eller penge. Der er ingen tvivl om, at økonomisk støtte gav os mulighed for at implementere filosofien, som vi ville have fra start, men det betyder ikke, at det er en erstatning for koncept og kompetencer. Det skal spille sammen med de andre grundpiller. De tre går hånd i hånd, og chancerne for succes vil blive øget, hvis de bliver bragt sammen.

Du kan læse hele Ralf Rangnicks klumme her.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE