Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

De Håbløse: Her er årtiets 10 værste Big Six-signings

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
31.12.2019 Kl. 21:00
Vi har taget et kig på de 10 værste signings, som storklubberne har lavet mellem 2010-2020.

Andy Carroll – £35 millioner fra Newcastle

Fernando Torres' erstatning blev den dengang dyreste engelske spiller efter at have scoret en 10-15 mål for Newcastle.

Carroll kunne ikke dengang eller nogensinde efterfølgende leve op til det prismærkat, og han passede umiddelbart aldrig særligt godt til Liverpools spillestil.

Håbløs signing, som Liverpool heldigvis har holdt sig fra at begå for mange af efterfølgende.

Eliaquim Mangala – £42 millioner fra FC Porto

Mangala må simpelthen være den værste signing på denne liste.

Han kostede kassen og var dengang den dyreste forsvarer, som et engelsk hold havde købt, men hans gode præstationer i City-trøjen kan tælles på én hånd.

Han blev efterfølgende udlejet til forskellige klubber,  hvor han heller ikke gjorde synderligt god figur, inden han denne sommer forlod klubben for nul og niks på en fri transfer til Valencia.

Alexis Sanchez – Byttehandel med Arsenal

Han var en god signing for Arsenal, men var og er til dato stadig den måske værste signing Manchester United har lavet.

Sanchez kom til via en byttehandel med Henrikh Mkhitaryan, og det er en formildende omstændighed, at han ikke kostede et transferbeløb.

Men hold op hvor var han skod. Han nåede at score tre mål i nogle og 40 kampe for klubben, mens han hævede en løn på op mod £500.000 ugentligt.

Alt i alt en investering, som bestemt ikke blev betalt tilbage.

Andre Santos – £5 millioner fra Fenerbahce

Prisen var lav, så her er tale om en low risk/high reward-type signing, men belønningen fra brasilianeren udeblev.

Dårlig positionering og adskillige store fejl gjorde ham til en katastrofe for et allerede porøst forsvar på The Emirates, og efter blot 18 måneder var det farvel og tak på en fri transfer.

Bébe – £7,4 millioner fra Vitoria

Sir Alex Ferguson fulgte sit instinkt, da han – uden at have set portugiseren spillede – valgte at investere £7,4 millioner på Bebe.

Lad os så bare sige, at det ikke var kønt, da trænerlegenden så fik set Bebe spille. Det var faktisk så skidt, at det stadig er sjovt i dag.

Tiemoue Bakayoko – £40 millioner fra AS Monaco

Franskmanden lignede virkeligt The Real Deal, og de fleste ville sikkert selv have ønsket, at deres klub havde investeret i Bakayoko dengang.

Det viste sig dog hurtigt, at han ikke havde nemt ved at omstille sig til Premier League, og han blev efter kun én sæson udlejet til AC Milan.

Denne sommer havde han chancen for at imponere Frank Lampard under pre-season, men greb den umiddelbart ikke, da han nu er blevet udlejet tilbage til Monaco.

Vincentt Janssen – £17 millioner

Pochettino udtalte efter signingen af hollænderen, at Janssen havde alt det, Tottenham manglede.

Er det tilfældet, så manglede Tottenham åbenbart en mand, der slet ikke kunne score mål, for han var håbløst overmatchet i Premier League.

Først tre sæsoner senere og efter kun 31 kampe i den hvide trøje og en måltotal på to mål forlod han klubben.

Roberto Soldado – £26 millioner fra Valencia

Tottenham ødslede om sig med Gareth Bale-transferpenge, og hvor Eriksen viste sig at være et hit, så var Soldado en misser.

Han havde en fin målrekord fra La Liga, men fandt meget, meget sjældent nettet i Premier League, hvor han til tider virkede næsten forbandet.

Det eneste positive var, at han knoklede røven ud af bukserne for holdet, men den slags holder simpelthen ikke i længden, *Jesse Lingard*

Wilfried Bony – £28 millioner fra Swansea

Til Manchester Citys forsvar lignede ivorianeren på papiret en god backup for Sergio Aguero, da han blev topscorer i 2014.

Desværre virkede det til, at skridtet fra Swansea op til The Citizens fik ham til at glemme sin målnæse, og det varede ikke længe, før han blev solgt tilbage til den walisiske klub for under det halve af købsprisen.

Steward Downing – £20 millioner fra Aston Villa

£20 millioner var mange penge for Liverpool dengang, men de fik ikke valuta for dem.

Downing var uduelig, men fik alligevel lovtil at spille 91 gange for The Reds i løbet af kun to sæsoner.

En statistik opsummerer ganske fint, hvor ringe han faktisk var; Downing lavede ikke en eneste assist eller et eneste mål i sine første 36 kampe for klubben.

 

Annonce